Lalatović: Još nije vreme da odem iz Zvezde, tri boda su imperativ protiv Rada

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je danas da će njegovi fudbaleri morati da odigraju mnogo bolje nego u Kupu kako bi pobedili Rad u Super ligi.

– Neće biti lako, pokušaćemo da odigramo još bolje nego u Kupu i da osvojimo tri boda – rekao je Lalatović na konferenciji za novinare na stadionu Zvezde.

Crveno-beli će u nedelju od 13.00 gostovati Radu na stadionu Obilića u utakmici 11. kola Super lige Srbije. Dve ekipe su se sastale na istom mestu u sredu, kada je Rad u Kupu pobedio 1:0.

– Prvo poluvreme smo nažalost izgubili. Kada se ne iskoriste šanse, sledi kazna. Okrećemo se drugom poluvremenu, za nas najbitnijem u ovoj polusezoni. Tom pobedom ostajemo u trci za titulu i tom pobedom ćemo ispraviti grešku iz prošle utakmice – kazao je Lalatović.

Lalatović je najavio da će u odnosu na prethodni susret biti “par promena”, kao i da će biti promena taktike.

– Mora da bude kako bismo pobedili – naveo je trener Zvezde i dodao da se napadač Đorđe Rakić oporavio od povrede i da će biti u sastavu.

Trener crveno-belih je rekao da loš teren na stadionu Obilića ne može da bude izgovor za poraz i istakao da njegova ekipa mora da odigra mnogo bolje.

Fudbaler Zvezde Aleksandar Kovačević pretio je uoči treninga u četvrtak novinaru i psovao ga, a Lalatović je rekao da je obavešten o tome i da će igrač biti kažnjen.

– To u Zvezdi ne sme da se dešava – istakao je Lalatović.

On je demantovao neke medijske navode da je izjavio da će podneti ostavku ako njegov tim ne savlada ekipu Rada u nedelju.

– Ja to nisam izjavio, ja sam trener Zvezde i trenera Zvezde drže samo rezultati. To je glupost nekog novinara. Novinari ponekad pišu gluposti. Kada rešim da odem, vi ćete to znati. Ja kao veliki zvezdaš sam navikao da pobeđujem, ali tako je to u fudbalu, i ako neko treba da preuzme krivicu onda sam to ja – rekao je Lalatović.

Napadač crveno-belih Đorđe Despotović rekao je da će njegova ekipa pokušati da boljom igrom nego u Kupu dođe do tri boda.

– Očekuje nas teška utakmica u teškim fudbalskim uslovima. U Kupu se Rad bolje snašao, ali mi ćemo pokušati da odigramo bolje i da osvojimo ta tri željena boda – rekao je Despotović.

Zvezda je posle 10 utakmica treća na tabeli srpskog prvenstva, sa 23 boda, dva manje od Partizana i Vojvodine, koji će se međusobno sastati u 11. kolu.