Lalatović: Kada ne iskoristite šanse ne možete da pobedite

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da njegov tim ponovo nije uspeo da iskoristi nekoliko odličnih šansi, ali da je Čukarički zasluženo osvojio bod.

– Kada ne iskoristite šanse ne možete da pobedite. Znao sam da ćemo napraviti pet ili šest šansi, ali nisam znao da ih nećemo iskoristiti. Promašujemo nešto što ne smemo, pogađamo golmana, prečke, stative, ali sreća mora da se zasluži, a mi je nismo zaslužili – rekao je Lalatović.

On je istakao da je nije siguran da li neki igrači mogu da se izbore sa velikim pritiskom koji nosi dres Zvezde.

– Čukarički se sjajno branio, a Srnić je na kraju mogao da nas kazni. Moji igrači su hteli, ali nisu uspeli. Nerešen rezultat je ravan porazu – rekao je Lalatović.

– Znam da moji igrači imaju kvalitet i verujem da mogu mnogo bolje. Moraju da se mnogo bolje kreću bez lopte. Nemamo problem u veznom redu, već u realizaciji, koja je najveća boljka. Moramo da pokažemo mnogo veću želju. Pritisak postoji, ali sa tim mora da se nosi igrač Zvezde. Promašujemo nemoguće i moramo da popravimo efikasnost – jasan je trener crveno-belih.

Lalatović je dodao da njegovi napadači imaju problem sa samopuzdanjem i da se na treninzima trudi da poprave realizaciju.

– Posle svakog treninga ostajemo pola sata, Despotović, Jović i Rakić, ali kada lopta neće u gol onda neće. Rakić posle promašene šanse prebledi. Ja kada igram nožni tenis pokažem ogromnu želju, a isto želim i od njih. Imam utisak da kada promaše šansu u njih se uvuče strah – kazao je Lalatović.