Lalatović: Kada sam doveden u Crvenu zvezdu rečeno mi je da nas titula ne zanima

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je danas da su se „želje tokom sezone menjale bar 50 puta” i da uprava kluba treba iskreno da kaže da li je prioritet promocija mladih igrača ili titula.

 

Kada sam doveden na klupu Crvene zvezde, rečeno mi je da nas titula ne zanima, već samo da stanemo na noge jer je klub pred gašenjem, pred bankrotom… Od mene je traženo da pronađem četiri, pet mladih igrača kojima je cena 100.000 evra i da, kada budu odlazili, ona bude 15 puta veća. Svako koga sam „gurnuo u vatru” danas ima 15 puta veću tržišnu cenu. Znao sam da će biti pritisaka zbog titule, ali iz uprave mi je rečeno da ne brinem, da ih titula ne zanima i da nisam zato doveden, već da bih promovisao mlade igrače – rekao je Lalatović, a preneo Mondo.

Ne zna se šta je prioritet kluba 

– Pričaćemo kada se završi sezona. Tada ću moći da budem otvoreniji i da kažem mnogo više toga što će vas zanimati. Biću potpuno otvoren prema vama o svemu što se dešavalo od početka do kraja sezone. Treba izaći iskreno i reći šta je prioritet kluba, da li je to promocija mladih igrača ili titula – kazao je Lalatović.

On je dodao da konferencija koju će održati na kraju sezone neće biti oproštajna. Njemu na kraju sezone ističe ugovor i, kako je rekao, sešće sa upravom da razgovara o budućnosti na klupi crveno-belih.

Zvezda je u nedelju izgubila od Čukaričkog sa 2:0, čime je tri kola pre kraja Super lige Srbije ostala na osam bodova zaostatka za vodećim Partizanom.

Lalatović je naveo da nije mnogo viđao ljude iz uprave, a da se najčešće sretao sa generalnim direktorom Zvezdanom Terzićem, dok „većinu njih i ne zna”.

– Nemam ništa protiv uprave, oni su radili svoj posao, dali su svoj maksimum. Dovodili su šta su mogli, ali i ja sam imao svoj cilj. Ako se od mene traži titula, onda imam spisak igrača koje bi trebalo dovesti. Uprava kluba je dovela igrače koji danas igraju u Zvezdi, a ja smatram da svaki igrač koji igra u Crvenoj zvezdi mora prvo da se pogleda. Mora da se prati. Zvezda je tu gde jeste zato što se igrači nisu pratili, nego su dovođeni po principu „rekla-kazala” – kazao je Lalatović.

Lalatović je istakao da više ne računa na Džošuu Parkera i dodao da ga on nije doveo u klub.

Gde je Parker? Eno ga sunča se po plažama. Ne računam više na njega. Nikada ga nisam gledao i kada sam pričao sa upravom o njemu, rekao sam da ne želim da kažem ni za jednog igrača da jeste za Crvenu zvezdu ako se pre toga nisam uverio u njegove kvaliteterekao je Lalatović.

Crvena zvezda će narednu utakmicu igrati u sredu, kada će dočetaki Radnički 1923 u 28. prvenstvenom kolu.