Lalatović: Milijaš je pravi vođa ove ekipe, oduševljen sam Jovićem

Šef stručnog štaba Crvene zvezde, Nenad Lalatović, sumirao je urađeno na prvom delu priprema u Sloveniji.

Spoj mladosti i iskustva se pokazao u jako dobrom svetlu, što na treninzima, što na samim utakmicama.

– Milijaš je pokazao i pokazuje na svakom treningu da je pravi vođa i kapiten ove ekipe. Što se mlađih tiče, moram da istaknem Jovića, Ristića, Grujića, Stojanovića, Jovanovića…. Ima ih i još, to su sve mladi igrači, ali mali Luka je na mene u ovom trenutku, uz Ristića, ostavio najveći utisak. On konkuriše za prvi tim. Jeste da on ima 16 godina, ali meni nisu godine bitne. Ako nastavi ovako da radi, dokazaće da je pravi biser Crvene zvezde i Zvezda je u njemu dobila jednog sjajnog mladog talentovanog igrača koji će biti budućnost kluba, i ako nastavi ovako da radi, doneće jednog dana veliki profit klubu.

On se osvrnuo na ostvareno u prve dve kontrolne utakmice, na kojima je Zvezda postigla čak devet golova uz dopadljivu igru.

– Prvo bih želeo da pohvalim uslove koje smo imali ovde u Termama Čatež, počevši od hotela, terena, hrane… I želim da se zahvalim osoblju na ljubaznosti i na svemu što su učinili za nas tokom našeg boravka. Što se priprema tiče, jako sam zadovoljan. Prvo jer je ovo tek druga nedelja koja se završava od našeg rada i ono što je jako bitno je na koji način su igrači ušli u ove dve utakmice. Jako su umorni, trenirali su dva puta dnevno, i posle takvih treninga smo igrali te dve utakmice. Nismo gledali ko je protivnik, ništa nas drugo nije zanimalo osim da se spremimo što bolje. Postigli smo devet pogodaka na dve utakmice, i to je ono što me jako raduje, ta naša dobra realizacija. U prvoj utakmici smo igrali protiv drugoligaša, mislim da je to bio pravi protivnik za nas u datom trenutku. Ova druga utakmica me jako raduje, iz razloga što mnoge stvari koje radimo na treningu, mi smo primenili na utakmici. Vidi se da igrači shvataju šta tražim od njih – zadovoljan je Lalatović.

Tvrdi Lalatović da ovo što je Zvezda prikazala i dalje nije najbolje što tim može, i da će za ostvarivanje njegove vizije igr ebiti potrebno još vremena, ali i nekolicina pojačanja.

– Ja sam zadovoljan i sa igračima koje imam zbog načina na koji rade. Ali sigurno da, ako želimo da se nadamo tituli i ako želimo da izađemo u Evropu, moramo dovesti još četiri ili pet pojačanja. Naravno da bih voleo da to budu Žigić i Luković, ali pošto znam da je to nemoguće, okrenuo sam se onome što sam rekao i kad sam dolazio – Crvena zvezda, da bi stala na svoje noge, mora da forsira mlađe igrače, i sva pojačanja koja sam tražio imaju između 19 i 21 godine. Oni će doneti kvalitet Crvenoj zvezdi, i ono što je najbitnije, sa tim igračima možemo da osvojimo titulu, a i ako je ne daj Bože ne osvojimo, izaći ćemo sigurno u Evropu, a ti igrači će za dve godine vredeti toliko da smanjimo Zvezdin dug barem za trećinu – objasnio je trener Crvene zvezde.

U Belgiji, Crvenu zvezdu očekuju dve izuzetno teške provere protiv klubova koji su u završnim fazama priprema.

– Pa dobro, igramo protiv dve jako dobre ekipe, koje će protiv nas igrati generalne probe. Možda za nas ne dolaze u pravo vreme jer treniramo tek dve nedelje, i sad ulazimo u tu treću kada su igrači najumorniji, ali ja neću smanjivati intenzitet rada jer se spremamo za Radnički iz Niša, a Genk i Mehelen su došli u pravo vreme da vidimo na koga možemo da računamo. Ovde nema sentimentalnosti, u Crvenoj zvezdi mogu da budu samo igrači koji mogu da nose dres Crvene zvezde i koji znaju šta je Crvena zvezda, jer samo sa takvim odnosom i zalagnjem mi možemo da napravimo nešto što navijači očekuju od nas – zaključio je Lalatović.