Lalatović: Mnogi se plaše Crvene zvezde, derbi će odlučiti prvaka

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je danas da su njegovi fudbaleri zasluženo pobedili Voždovac u 23. kolu Super lige, kao i da je pritisak da se slavi bio veliki.

 

– Teren nije bio baš u najboljem stanju, ali to važi i za nas i za njih. Moramo bolje i možemo bolje, ali je pritisak bio veliki, jer je u sledećem kolu derbi – rekao je Lalatović televiziji Arena posle meča.

Zvezda je pobedila na Vračaru sa 1:0 golom Luke Jovića.

– Voždovac je morao da napadne jer se bori za opstanak. Teško je igrati protiv ekipe koja se bori za goli život. Čudno mi je što kao da su igrali sa osam štopera i da 60 minuta nisu hteli da pređu sredinu. Igrali su sjajno bunker, što im je bila ideja, mi smo rizikovali, dali sve od sebe, pogotovo u poslednjih 30 minuta i apsolutno zasluženo pobedili – rekao je Lalatović.

On je pohvalio svoje igrače na osvojenom rezultatu, i ocenio je da Voždovac zaslužuje da ostane u ligi jer ima dobar stadion.

 

Zvezda sada ima dva boda manje od Partizana, koji sutra igra protiv Mladosti, što je poslednji meč 23. kola.

– Pritisak je bio veliki, bukvalno sam drhtao pred ovu utakmicu…Najviše me raduje što ću sutra sa sinovima gledati neke utakmice Super lige, gledati neke protivnike i analizirati neke ekipe koje će doći u hram fudbala i trudiće se da ga osvoje, a da li će uspeti… videćemo. Mnogi se plaše Crvene zvezde – rekao je Lalatović.

– Dočekujemo derbi onako kako smo želeli. U derbiju će da se vidi ko je bolji i ko zaslužuje titulu, a ko ne. Šanse su sada 50:50. Partizan ima sedam reprezentativaca, plus Sašu Ilića i Stefana Babovića i trebalo bi žmurećki da igra – dodao je Lalatović.