Lalatović: Nadam se lepom ambijentu i punom stadionu, idemo na tri boda

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je danas da njegovi fudbaleri žele pobedu u predstojećem 'večitom' derbiju protiv Partizana, ali da je najvažnije da ne izgube.

– Najbitnije je da ne izgubimo utakmicu. Ipak, Zvezda uvek ide na pobedu. Više bih voleo da uzmemo tri boda, nego bod, ali je bitno da se ne izgubi. Siguran sam da će moji igraci izgarati i dati maksimum da osvoje tri boda. Nadam se lepom ambijentu, punom stadionu, velikoj podršci naših navijača i pobedi – rekao je Lalatović na konferenciji za novinare.

Crveno-beli će sutra od 19.00 igrati u gostima protiv “večitog” rivala Partizana u devetom kolu Super lige Srbije.

– Derbi je praznik srpskog fudbala, sastaju se dva najveća kluba u Srbiji. Odlučiće jedan momenat, inspiracija igrača i ekipa koja bude pokazala veću želju za pobedom doći će do trijumfa – kazao je Lalatović.

Lalatović još nije odlučio da li će Đorđe Rakić nastupiti zbog povrede.

– Jedino se oko njega dvoumim, ako ne bude mogao znam ko će ga zameniti – dodao je Lalatović.

On je kazao da mu je žao što se Marko Petković povredio nastupajući za mladu reprezentaciju Srbije i istakao da se nada da će desni bek igrati na proleće “večiti” derbi, ali nije želeo da otkrije ko će ga zameniti.

Zvezda ima bod zaostatka za Partizanom i utakmicu više, a Lalatović je rekao da u “večitom” derbiju to ne mora ništa da znači.

– Neće biti nimalo lako doći do pobede, jer gostujemo ekipi koja ne zna za poraz u prvenstvu do ovog trenutka. Partizan ima jako dobar, iskusan tim, koji već godinu dana igra zajedno. Pojačali su se sa trojicom igrača, tako da su još jači nego prošle sezone – rekao je Lalatović.

Crveno-beli su prošli susret sa Partizanom izgubili golom u sudijskoj nadoknadi vremena. Lalatović je istakao da je razgovarao o tome sa svojim igračima i da će se oni truditi da se takva greška ne ponovi.

Kapiten Zvezde Nikola Mijailović rekao je da je Partizan favorit.

– Čeka nas teška utakmica. Partizan je favorit, ima dobrog trenera, dobru ekipu, ali to ne znači da nećemo pobediti. Daćemo svoj maksimum i nadam se trijumfu – rekao je Mijailović.