Lalatović: Najteže gostovanje u Lučanima, moraćemo da pružimo maksimum

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da njegovi fudbaleri moraju da pruže više od svog maksimuma kako bi pobedili Mladost u Lučanima.

– Igrači moraju da znaju da treba da daju, ne 100, nego 120 odsto da bi pobedili, jer nas ne očekuje lep teren i lep fudbal. Igraće samo oni koji mogu da trče u visokom ritmu svih 90 minuta. To je jedini način da pobedimo – rekao je Lalatović.

Zvezda posle 14 kola ima 31 bod, četiri manje od lidera Partizana, a u poslednjoj utakmici jesenjeg dela gostovaće ekipi Mladosti.

– Ovo je za nas najteže gostovanje jer igramo protiv Mladosti, koja igra veoma dobro u Lučanima, ima samo jedan poraz i sve to ukazuje da je potreban veliki oprez. Mladost je tim koji izgara za svaku loptu i koji ume da igra na rezultat – kazao je Lalatović.

On je naveo da je teren na stadionu u Lučanima bio pod vodom i da će biti mekan, tako da publika „neće moći da uživa u igri”.

– Ali, na takvom terenu je lakše ekipi koja se brani, a mi ćemo morati da napadnemo. Voleo bih da se Mladost ne brani, da se nadigravamo, ali za mene je bitnije da moji igrači daju maksimum – rekao je trener crveno-belih.

Zvezda protiv Mladosti neće moći da računa na povređene Danijela Avramovskog, Luku Jovića, Đorđa Rakića, Marka Petkovića i Vukana Savićevića.

– Ostali su zdravi i orni za nedelju – istakao je Lalatović.

Prema njegovim rečima, povreda Luke Jovića nije ozbiljna i nada se da će za dve do tri nedelje početi da trenira.

Mladi veznjak Marko Grujić rekao je da njegovu ekipu čeka teška utakmica protiv dobrog tima Mladosti.

– Očekuje nas teška utakmica, Mladost je dobar tim. Poznato je da su sve ekipe protiv Zvezde motivisane da daju 150 odsto. Ne očekuje nas dobar teren i sigurno nećemo umirati u nekom lepom fudbalu, ali se nadam pobedi – rekao je Grujić.

Utakmica će se igrati u Lučanima u nedelju od 13.00.