Lalatović: Od 1 do 10 igračima bih dao ocenu 11, generalna proba biće nam protiv Marseja

Šef stručnog štaba Crvene zvezde nije krio zadovoljstvo nakon odigrane utakmice protiv Genka, a najavio je i generalno probu protiv Olimpika iz Marseja.

Lalatović je zadovoljan načinom na koji su njegovi fudbaleri ušli u utakmicu, i odnosom prema dresu od prvog do poslednjeg minuta meča.

– Jako teška utakmica za nas, samim tim što Genku počinje prvenstvo za sedam dana, a mi smo tek u trenažnom procesu, ovo nam je 16. dan. Zbog toga sam jako zadovoljan mojim igračima i načinom na koji su odigrali utakmicu. Ostavili su srce na terenu, nisu želeli da izgube, a da smo iskoristili neke stopostotne šanse koje smo imali, možda je rezultat mogao da bude i drugačiji. Moram da budem iskren, imao je i Genk svoje šanse u kojima je naš golman sjajno branio. Pokazali smo još jednom da ova ekipa ima kvalitet, ali protiv ovako jakih protivnika se vidi nedostatak na nekim pozicijama. Tražio sam i tražiću i dalje od uprave kluba da bar nedelju ili dve pre početka prvenstva dovedu barem još četiri igrača, kako bismo mogli da igramo zapaženu ulogu u domaćem prvenstvu – rekao je Lalatović.

Iako je Genk skuplja ekipa, i klub koji se bori za izlazak na evropsku scenu, Crvena zvezda je u najvećem delu meča bila ravnopravan rival, a na momente i opasniji.

– Prezadovoljan sam, od 1 do 10, mojim momcima dajem 11 – za rad, za odnos prema treningu, jer to je ispravan put. Najbolji pokazatelj je to što smo mi ovako odigrali protiv Genka koji je sad prodao igrača za 10 miliona evra u Napoli. Mi u ovom trenutku ne možemo da uzmemo taj novac ni kad bismo prodali ceo tim, nažalost. I protiv takvog tima, igrači su pokazali karakter, a to je sve posledica dobrog odnosa na treninzima – ono što rade na treninzima, to su preneli i na utakmice. Ta agresivnost i želja za svakom loptom je pokazatelj kako moramo da igramo i u prvenstvu da bi pokušali da odbranimo titulu – jasan je Zvezdin trener.

Crvenoj zvezdi sleduje još nekoliko jakih utakmica, koje će delom pokazati na kakvom se putu nalaze trener i igrači uoči početka šampionata.

– Ekipa sjajno radi, momci su fenomenalni i ja sam jako ponosan na njih. Generalna utakmica, sve zavisi koji će nam igrači, i kada, doći. To su jake utakmice, sleduje nam Mehelen, posle toga ćemo igrati protiv Hanovera, pa protiv mađarskog Vašaša, a generalna proba će biti najverovatnije protiv Olimpika iz Marseja, i to u Francuskoj. Da bi mi tu pokazali neki kvalitet i da bih ja bio prezadovoljan, moramo dovesti još četiri igrača, što pre, jer meni je jako bitno da na svakoj poziciji u timu imam po dva igrača i da oni ravnopravno konkurišu za mesto u prvih 11 jer jaka konkurencija donosi i bolji trening – smatra Nenad Lalatović.