Lalatović ogorčen: Imali igrača više i nisu napadali, a trener rekao da se valjaju po terenu

Trener fudbalera Crvene zvezde rekao je da je njegova ekipa pokradena na današnjoj utakmici protiv Radničkog 1923 u srpskom prvenstvu.

Zvezda je kao gost u Kragujevcu igrala nerešeno bez golova sa Radničkim, u utakmici 13. kola Super lige Srbije.

– Neću da se bavim spornim situacijama, ofsajd je bio čist, milion odsto, i vi ste to bolje videli i od mene. Ne mogu da utičem na krađu – preneo je klupski sajt Lalatovićeve reči posle utakmice.

– Takođe, ne mogu da zamerim mojim igračima da nisu hteli. Jesu, mnogo su se trudili, sa igračem manje smo bili mnogo bolji od Radničkog i napadali smo i stvarali šanse – dodao je Lalatović.

Trener crveno-belih je kritikovao svog kolegu sa klupe protivnika Neška Milovanovića, za kojeg je rekao da je tražio od svojih igrača da se „valjaju po terenu”.

Ja ne mogu da uđem u teren i postignem gol. Ne razumem Radnički i njihovog trenera, koji, iako imaju igrača više, na svom terenu ne žele da napadnu i pobede, već se brane, dok im trener traži da se valjaju po terenu i insistira od golmana da dobije žuti karton kako se ne bi igralo – kazao je Lalatović.

On je ocenio da ni Zvezdi ni Radničkom osvojen bod ne znači mnogo.

– Bio sam trener Proletera, Voždovca i Napretka, i nikada nisam tražio od svojih igrača da ne napadaju protivnika, pogotovo sa igračem više. Zato nam je fudbal tu gde jeste i smatram da je to sramota za trenersku profesiju – rekao je Lalatović.

Zvezda posle remija ima 28 bodova, tri manje od vodećeg Partizana, koji će svoju utakmicu 13. prvenstvenog kola igrati u nedelju.