Lalatović: Opet ću šansu pružiti mladima, igrači Čukaričkog se znaju u dušu

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je danas da su njegovi fudbaleri dobro trenirali tokom nedelje i da će dati sve od sebe da pobede Čukarički u predstojećoj utakmici 27. kola Super lige Srbije.

 

– Trenirali smo kako treba tokom nedelje, ući ćemo kako treba u utakmicu i daćemo sve od sebe da pobedimo. Neće biti nimalo lako, ali mi smo Crvena zvezda i možemo do povoljnog rezultata. Čukarički ima brze igrače, kvalitetan tim, ali daćemo sve od sebe da ne primimo gol – rekao je Lalatović novinarima na stadionu Zvezde.

Zvezda će u nedelju od 17 časova igrati na gostovanju protiv Čukaričkog, u 27. kolu Super lige Srbije.

Lalatović je istakao da će nastaviti da pruža šansu mladim igračima.

– Oslanjamo se na mlađe igrače, neću ništa menjati. Oni treba da pokažu kvalitet i protiv dobrog tima Čukaričkog vide gde su i šta su – kazao je Lalatović.

Lalatović je dodao da nema problema sa sastavom.

– Svi su zdravi i orni, na raspolaganju – istakao je trener Zvezde.

Lalatović je rekao da je predstojeći susret Zvezde i Čukaričkog “gradski derbi koji nije mali”.

– O Čukaričkom ne treba trošiti reči, sjajno je organizovan klub, koji igra tri godine zajedno. Planski rade, dovedu igrača na godinu dana, znaju se u dušu. Da ih ne hvalim puno… – rekao je Lalatović.

 

Pojedini Zvezdini igrači, poput Darka Lazića, javno su izrazili nezadovoljstvo što ne igraju, a Lalatović je kazao da takve stvari ne remete atmosferu u ekipi.

– Atmosfera je od prvog dana sjajna i ovo je ne remeti. Nemam zamerki na račun svojih igrača. Svako ima pravo na svoje mišljenje. Lazić je odigrao 21 utakmicu i nema razloga da bude nezadovoljan. Bio je na klupi u Spartaku, pa u Zvezdi. Sada je dobio šansu. On je sjajan igrač, stojim iza toga, ne bih verovao u njega i ne bih mu davao šansu da ne mislim tako – kazao je Lalatović.

Odbrambeni igrač Zvezde Vukašin Jovanović rekao je da će duel sa Čukaričkim za njegovu ekipu biti najteži posle “večitog” derbija.

– Ovo je posle derbija najteža utakmica u prvenstvu. Čukarički je dobar tim, ali mislim da smo mi kvalitetniji i bolji i ne preostaje nam ništa drugo nego da pobedimo – rekao je Jovanović.