Lalatović: Pogodili smo sa pojačanjima, zadovoljan sam zalaganjem igrača i odnosom prema treningu

Trener Crvene zvezde, Nenad Lalatović, zadovoljan je trudom i radom svojih fudbalera i osvrnuo se na prvu fazu priprema.

– Mogu biti jako zadovoljan onime što smo uradili ovde u Sloveniji, a tu pre svega mislim na to kako su moji igrači trenirali i kako su odigrali ove tri utakmice. Koliko smo dobro radili, videćemo kada počne prvenstvo. Radimo tek dve i po nedelje, a pre toga su igrači imali pauzu od mesec dana. Sve utakmice do sada igrači su odigrali iz napora, jer su prepodne imali kondicioni trening, a popodne utakmicu. Za sada, mogu biti zadovoljan kako trče i kako se ponašaju na terenu – rekao je Lalatović.

Veoma brzo počeće i druga faza priprema, u kojoj će se više raditi sa loptom i koju fudbaleri generalno više vole.

– Ja sam njima rekao da će ove prve tri nedelje biti jako naporne, da faktički neće imati nijedan slobodan dan. Sve su to podneli fenomenalno, izdržali su velike napore i što je najvažnije prošli smo ovu fazu bez većih povreda. Samo je Parker malo nategao prednju ložu, prilikom jednog pokušaja “hvatanja” voleja. Nadam se da ćemo biti sve bolji i bolji. I u Turskoj će biti naporno, ali tamo ćemo više raditi na taktičkom planu. Za 14 dana imaćemo šest utakmica, i planiram da većina igrača odigra jednu utakmicu po 45 minuta, i tri po 90 – bio je precizan Lalatović.

O novim fudbalerima, pristiglim u zimskom prelaznom roku, Zvezdin trener se izrazio pohvalno.

– Pojačanja su se dobro pokazala. Luković i Anđelković su i ranije igrali u Crvenoj zvezdi i lako su se uklopili, isto važi za Cvetkovića koji je Zvezdino dete. Stojanović fenomenalno podnosi napore, radi se o velikom pojačanju, što pokazuju i utakmice. Zadovoljan sam i Parkerom, žao mi je što nije mogao da odigra protiv Kopra ali pokazao je u prve dve utakmice da će biti pojačanje. Salami je ostao u Beogradu, ali je radio po mom programu koji sam ostavio treneru Momčiloviću. Čuo sam se par puta sa njim, i sjajno je podneo te naporne treninge. Odigrao je jednu prijateljsku utakmicu za omladince protiv Balkana, postigao je jedan pogodak i dobro se kretao, izgledao je dobro na terenu, tako da sam dobio sve u superlativu kada je on u pitanju. Čini se da smo pogodili sa pojačanjima i nadam se da će se, kada počne prvenstvo, ispostaviti kao prava za Crvenu zvezdu – zaključio je Lalatović.