Lalatović se nada da će ostati na ‘Marakani’: Znam da sam kriv, spreman sam na sve!

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović još nije rezgovarao sa Upravom kluba o njegovoj sudbini, ali voleo bi da ostane na „Marakani”.

Crveno-beli iza sebe imaju lošu polusezonu, zaostaju šest bodova za najvećim rivalom Partizanom, a eliminisani su još u osminu finala Kupa.

– Kada sam dolazio znao sam da neću biti ovde ceo život, iako bih to voleo. Nisam još pričao sa Upravom, učiniću to posle prijateljskog meča u Modriči kako bismo analizirali šta je bilo dobro, a šta loše. Speman sam na sve – rekao je Lalatović.

Lalatović je letos preuzeo Zvezdu, aktuelnog šampiona Srbije, ali nakon dobrog starta sezone, sedam pobeda u osam utakmica u dva takmičenja, usledila je kriza odlaskom kapitena Nenada Milijaša i samo tri pobede na sledećih devet utakmica.

– Mnogi su mi letos govorili da ne dolazima na Marakanu, ali Crvena zvezda se ne odbija. Prihvatio sam vruć krompir, želeo sam da ga ohladim i pojedem, ali nisam uspeo. Ako neko treba da bude kriv, neka budem ja, iako imam volju da ostanem – dodao je Lalatović.

On je istakao da nema šta da zameri igračima na remiju u Lučanima jer su želeli da pobede Mladost.

– Dobro smo otvorili sezonu, četiri pobede bez primljenog gola, što je bio najbolji start u istoriji kluba. Moram još jednom na naglasim da je odlazak Nenada MIlijaša bio veliki gubitak i da smo ostali sa drugim timom u odnosu na početak priprema. Najviše smo zatajili u realizaciji, koja nije bila na nivou. Ko zna kakav bi učinak bio da smo dali tri-četiri gola više. Despotović i Rakić nisu uspeli da zamene Daudu i Mrđu, ali nisu oni krivi, svu krivicu preuzimam ja – rekao je Lalatović.

Trener Zvezde kazao je da bi sa Mrđom, Lukovićem i Milijašom crveno-beli sigurno osvojili titulu, uprkos šest bodova prednosti Partizana.

– Oni su zvezdaši, znaju šta znači igrati u Zvezdi i nositi se sa pritiskom. Šest bodova je lepa prednost, ali ne i nedostižna jer na proleće dočekujemo Partizan. Zvezda uvek mora da juri titulu, pa makar igrala sa pionirima. Potrebna su nam četiri-pet pojačanja, ali ne da neke igrače vraćamo u život. Voleo bih da budu na okupu prvog dana pripremana kako bi se uigrali – rekao je Lalatović.

On je ponovio da je forsiranje mladih igrača put kojim bi Zvezda trebalo da ide kako bi izašla iz krize. Zvezda će 8. januara početi pripreme za prolećni deo sezone, a potom će ići u Sloveniju i Tursku.

Prvi meč u nastavku sezone igraće protiv Radničkog u NIšu 21. februara.