Lalatović: Više nemamo prava na grešku, prednost Partizana nije nedostižna

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da njegova ekipa više nema prava na grešku, već razmišlja samo o pobedi u predstojećem meču protiv Borca u Super ligi Srbije.

 

– Mi više nemamo pravo na grešku i ne razmišljamo ni o čemu više osim o pobedi. Borac je veoma neugodan protivnik, koji je ove sezone 70 odsto bodova osvojio na strani. Igraju mnogo bolje u gostima nego kod kuće, poseduju fenomenalnu polu-kontru i kontru – rekao je Lalatović.

Zvezda sutra dočekuje Borac na svom terenu u utakmici 22. kola Super lige Srbije.

Crveno-beli su drugi na tabeli sa 45 bodova, pet manje od prvoplasiranog Partizana, dok je Borac na 11. poziciji sa 20 osvojenih bodova. Zvezda je u prethodnom kolu izgubila od Novog Pazara, a novinare je zanimalo da li Lalatović uspeo da “podigne” ekipu posle tog poraza.

– Videćemo to sutra, mislim da jesam. Rekao sam igračima da nemaju razloga da sada padnu. Jeste neprijatan poraz, pogotovo iz razloga jer smo tokom meča imali inicijativu i nismo iskoristili pet situacija jedan na jedan sa pet metara, posle čega je usledila kazna iz penala koji je apsolutno bio. Svaka čast sudiji – kazao je Lalatović.

Trener Zvezde je naveo da će u sutrašnjem meču biti jedna do dve promene u sastavu u odnosu na prethodni meč, kao i da neće moći da računa na Aleksandra Kataia zbog parnih žutih kartona.

Posle meča s Borcem Zvezdu čeka duel sa Voždovcem, a nakon toga i “večiti” derbi sa Partizanom.

– Ne razmišljamo o derbiju, jer ima još mnogo da se igra. Razmišljamo o svakom sledećem protivniku. Više puta se pokazalo da je prvenstvo jako i da svako svakog može da pobedi. Prednost prvoplasirane ekipe nije nedostižna – kazao je Lalatović.

Meč između Crvene zvezde i Borca igra se sutra od 17.00.