Lalatović: Znam sastav za meč sa Partizanom, moji igrači su najbolji u Srbiji

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović rekao je da crveno-beli moraju da budu mirni i da čekaju svoju priliku na predstojećem susretu sa Partizanom.

 

– Najbitnije je da u utakmicu uđemo mirne glave, da ne srljamo, da čekamo šansu, kojih će sigurno biti i da damo sve od sebe da dođemo do pozitivnog rezultata, a to je što se nas tiče jedino pobeda – rekao je Lalatović.

Zvezda će u subotu od 18.00 dočekati Partizan u 24. kolu Superlige. Crveno-beli imaju pet bodova manje u odnosu na večitog rivala, koji je lider na tabeli.

– To je jednostavno praznik fudbala u Srbiji, sastaju se dva najbolja tima. Očekujem pun stadion, veliku podršku navijača – naveo je Lalatović.

On je istakao da je njegova ekipa tokom nedelje “trenirala fenomenalno”, da je atmosfera “sjajna”, kao i to da nema problema s povređenim igračima.

– Iskristalisao sam tim u glavi, nemam dilema, znam ko će igrati protiv Partizana – dodao je trener Zvezde.

Lalatović je naveo da će za sastav konkurisati i Džošua Parker, koji je početkom nedelje dobio nekoliko slobodnih dana da bi otputovao kući u Veliku Britaniju.

Lalatović je rekao i da su košarkaši Zvezde pobedom nad Partizanom u polufinalnoj seriji ABA lige “dali vetar u leđa” njegovim fudbalerima i da će im to biti “motiv više”.

Prema njegovim rečima, Partizan ima kvalitet i iskustvo, a kao primer naveo je kapitena crno-belih Sašu Ilića, “koji ima više derbija nego ceo prvi tim Zvezde”.

– Ali, to ne mora ništa da znači. Daćemo sve od sebe da im se suprotstavimo i obradujemo navijače pobedom i trku za titulom učinimo zanimljivijom – rekao je Lalatović.

 

Trener šampiona Srbije istakao je i da aposlutno veruje u svoje igrače.

– Ne plašim se igre svoje ekipe, apsolutno verujem u svoje igrače. Smatram da su oni najbolji u Srbiji i da će to pokazati. Sve zavisi od nas, ako uspostavimo našu igru možemo da se nadamo pozitivnom rezultatu – kazao je Lalatović.

Kako je rekao, Partizan nema razloga da srlja i čekaće svoju šansu.

– Partizan nema razloga da srlja, čekaće svoju šansu. Očekujem da će pokušavati iz kontranapada jer će im biti lakše kako bude utakmica odmicala. Očekujem dobru utakmicu. Razmišljam o njima, ali sam više koncentrisan na svoj tim – rekao je trener crveno-belih.

Lalatović je rekao da nije mnogo razgovarao sa svojim šurakom Stefanom Babovićem, koji nastupa za Partizan.

– On je tu gde jeste, više smo pričali dok je bio u Voždovcu. Sa igračima iz Partizana puno ne razgovaram – rekao je Lalatović.

On je ocenio da Partizan nije slabiji u odnosu na jesenji deo sezone i pored odlazaka najboljih strelaca Petra Škuletića i Danka Lazovića.