Lalatović: Zvezda je favorit jer igra na Marakani, da sa Čukaričkim igramo na Brdu ne bih isto rekao

Fudbaleri Crvene zvezde dočekaće u 13. kolu Jelen Superlige Srbije ekipu Čukaričkog na Marakani.

Šef stručnog štaba crveno-belih, Nenad Lalatović, upoznat je sa kvalitetima narednog rivala.

– Čukarički je već dve godine uigravan tim, s istim trenerom. Slovi za organizovaniji u ligi i, naravno, zaslužuje poštovanje. Tako da ko god bude igrao s Čukaričkim ne može da kaže kako je stopostotni favorit. Zvezda jeste, zato što igra na Marakani. Da igramo na Brdu, ne bih mogao isto da kažem. – smatra Lalatović.

Trener Zvezde dodaje da njegove reči hvale nisu ispaljene iz čiste kurtoazije, kako bi se rival opustio.

– Cenim taj klub, tim, prvog čoveka Čukaričkog. Skidam kapu za sve što je uradio za kratko vreme. Što fascinira, igrače ne prodaje već samo kupuje. Tako je u letošnjem prelaznom roku više para potrošio na pojačanja od Crvene zvezde – apostrofira Lalatović.

Potrošiti više novca od crveno-belih nije bilo mnogo teško s obzirom na finsijsku situaciju u Ljutice Bogdana. Međutim, Lalatović u prvi plan ističe sjajnu organizaciju tima sa Banovog Brda:

– Čukarički je letos najviše uložio u tim od svih superligaša. Što govori o ozbiljnosti, stabilnosti i organizovanosti kluba. Selektirali su tim od talentovanih i iskusnih igrača. Imaju dvojicu mladih reprezentativaca, bivših igrača Zvezde – Stojkovića i Srnića. Regana, njega sam letos ovde želeo da dovedem. Brežančića, Bojića, Matića… Odličan ekipa, stvarno. S razlogom najbolja koju ćemo ove jeseni da ugostimo na Marakani – uveren je Lalatović.

Zvezdin trener ne krije da trenutno ima dva plana za napad na Čukarički:

– Razrađujem dva taktička plana, odlučiću na večerašnjem treningu koji ću sastav da uigravam. Ekipi Čularičkog pogoduje to što će igrati na dužem terenu. Imaju brze igrače: Srnić, Stojiljković, Regan, Bojić plus lucidni Matić – potencira Lalatović, piše Sportski žurnal.

Meč između Zvezde i Čukaričkog igra se u subotu u terminu od 18:00 sati na najvećem stadionu u Srbiji.