Lazić: Favoriti smo jedino protiv Neptunasa, sa Olimpijakosom biće najveći spektakl

Evroligaški žreb u Barseloni je doneo odluku, a stvaranje tima i pripreme su uveliko počele u KK Crvena zvezda. Crveno-beli braniće čast Srbije na elitnom takmičenju Starog kontinenta.

Crvena zvezda nalazi se u grupi D sa Olimpijakosom, Valensijom, Galatasarajom, Laboral Kućom i Neptunasom…

– Neće biti ni malo lako, ali daćemo sve od sebe da napravimo što bolji rezultat. S kuglicama u Barseloni je moglo da bude i bolje i gore, mogli smo da završimo i u težoj grupi. U svakom slučaju čekaju nas novi evroligaški spektakli u beogradskoj „Kombank areni” – rekao je iskusni bek Zvezde, Branko Lazić u razgovoru za „Sport”.

Grupa u kojoj su smešteni crveno-beli nije satkana od najvećih evropskih klubova, ali rivali uopšte nisu slabi…

– Može da se kaže da je, kao i prošle sezone, grupa prilično ujednačena. Sigurno nije lakša samo su u njoj druga imena. Olimpijakos je naš bratski klub, te dve utakmice će sigurno biti najveći spektakl, jer su naši navijači jako povezani. Dakle, biće puno Grka u „Areni”, kao i delija u „Dvorani mira i prijateljstva”. Valensija je osvajač Evrokupa, u prestižno takmičenje ulazi jako motivisana, sigurno će praviti tim za veći domet od plasmana u Top 16, a isti je slučaj i sa Laboral Kućom. Na Galatasaraj ne treba trošiti reči, bogati su i uvek jaki. Možemo da kažemo da ćemo favoriti biti jedino protiv Neptunasa, novalije u eliti, koje nikako nećemo potceniti – jasan je Lazić.