Lazić: Nije bilo lako sa Partizanom kao što je izgledalo, svaki derbi nosi posebnu draž

Košarkaši Crvene zvezde Telekom u 10. kolu ABA lige su bili bolji od večitog rivala Partizana sa 76:67.

Na taj način izabranici trenera Dejana Radonjića izjednačili su drugi najbolji rezultat na startu takmičenja, pošto je i Makabi u sezoni 2011/2012 imao 10 uzastopnih pobeda. Na ovoj listi neprikosnovena je ljubljanska Olimpija koja je u premijernom izdanju regionalnog takmičenja u sezoni 2001/2002 na startu nanizala 12 uzastopnih trijumfa.

Maestralnu partiju u duelu sa Partizanom pružio je Branko Lazić. Borbeni bek je nanizao 15 poena bez promašaja šutirajući 3-3 za tri i 3-3 za dva poena, a imao je i tri skoka.

– Pre svega čestitke ekipi na još jednoj zasluženoj pobedi u ABA ligi – bio je prvi komentar Lazića.

Na konstataciju da je igrao sjajno i da je pored već uobičajeno ogromnog učinka u odbrani ovoga puta kao najbolji košgeter tima odradio sajajan posao i u napadu, Lazić je skromno rekao:

– Ne bih nešto posebno o tome pričao i specijalno komentarisao. Za to je zaslužna cela ekipa.

Crveno-beli su u šestom minutu preuzeli vođstvo koje nisu ispuštali do kraja meča i koje je u jednom trenutku iznosilo čak 22 poena:

– Počeli smo meč malo lošije, ali smo dobrom i agresivnom odbranom do kraja prvog poluvremena uspeli da steknemo osteniju prednost. Održavali smo vođstvo, ali smo u poslednjoj četvrtini imali pad. Ipak, uspeli smo da se izborimo sa tim, nismo gubili glavu, zadržali smo vođstvo i na kraju zasluženo slavili – rekao je Lazić i potom dodao:

– Bez obzira da li smo bili favoriti ili ne derbi je priča za sebe. Nije bitno u kakvom su stanje obe ekipe i na kojim mestima na tabeli, derbi uvek nosi neku posebnu draž. U prve tri četvrtine je možda nekom izgledalo da je bilo lagano, ali oni se nisu predavali do samog kraja. Napravili su nam određene probleme, ali sve to smo uspeli da neutrališemo i na kraju rešimo meč u našu korist – zaključio je Lazić.