Lazić: Probaćemo što pre da obezbedimo plasman u Top16

Košarkaš Crvene zvezde Branko Lazić rekao je da će se njegova ekipa potruditi da što pre obezbedi plasman u Top16 fazu Evrolige kako bi imala više vremena da se spremi za nastavak sezone.

– Top 16 faza je sigurno sada mnogo bliže nego pre utakmice sa Neptunasom. Jako je blizu, ali postoji teoretska šansa da se ne prođe dalje… Nedostaje nam još jedna pobeda i potrudićemo se da je što pre obezbedimo kako bismo se posvetili ostalim obavezama – rekao je Lazić.

Zvezda je u četvrtak u Beogradu savladala Neptunas sa 79:62 i tako zabeležila četvrtu pobedu u Grupi D Evrolige, čime je uvećala šanse za plasman u narednu fazu tog takmičenja.

Protivnik crveno-belih u osmom kolu biće Valensija, koja sa skorom od jedne pobede i pet poraza ima male šanse za Top 16 fazu.

– Idemo rasterećeno u Valensiju, s obzirom na to da smo u velikoj meri obezbedili plasman u narednu fazu, ali ćemo se truditi da što ranije završimo taj posao sa Top 16 i da ne razmišljamo o tome više – kazao je Lazić.

On je dodao da će Valensija, koja će u odnosu na susret dve ekipe u Beogradu biti jača za Nemanju Nedovića, protiv Zvezde ići na sve ili ništa.

– Postoje šanse da Valensija prođe i sigurno će ići na sve ili ništa, jer će njima utakmica protiv Zvezde biti borba da pokušaju da još kroz koju utakmicu pokušaju da dođu do proslaska – ocenio je bek Zvezde.

Prema njegovim rečima, pobeda nad španskom ekipom donela bi Zvezdinim košarkašima više vremena za ispravljanje grešaka.

– Nismo kompletni i treninzi će nam prijati da ispravimo greške koje pravimo u poslednjih nekoliko utakmica. Siguran sam da ćemo još više napredovati kako vreme bude odmicalo i igrati mnogo sigurnije nego inače – kazao je on.

Zvezda će u međuvremenu igrati u nedelju protiv „večitog” rivala Partizana, u 10. kolu Jadranske lige.

– Od ovakvog tempa, putovanja stiže umor, ali stručni štab dobro pravi raspored treninga i mislim da ćemo biti spremni i dovoljno odmorni za svaku narednu utakmicu koja dolazi, pa tako i za Partizan u nedelju – rekao je Lazić.

Sportski direktor košarkaškog kluba Partizan, Dragan Todorić, rekao je da je „večiti” derbi za crno-bele najteži zadatak ove sezone.

Zvezda će u nedelju od 19.00 u hali Pionir igrati protiv Partizana, dok će u Valensiji gostovati u petak, 5. decembra od 21 čas.