Lazović pred Čukarički: Naš cilj u svakoj utakmici je pobeda

Pretpostavke da će Darko Lazović biti najveće pojačanje Crvene zvezde u prolećnoj polusezoni na radost milionske armije navijača najtrofejnijeg srpskog kluba ispostavile su se kao tačne.

Rođeni Čačanin svojim igrama daje nemerljiv doprinos uspesima crveno-belih. Posle teške povrede kolena i dugog perioda oporavka, Zvezdina “osmica” na svakom meču ove polusezone igra odlično. I u narednom susretu protiv Čukaričkog, od Laze se očekuje mnogo; da svojim prodorima, driblinzima, lucidnošću, brzinom i eventualno pogotkom za još jedan korak približi tim iz Ljutice Bogdana osvajanju naslova prvaka.

– U goste nam dolazi veoma neugodan rival. Čukarički se bori za izlazak u Evropu i sigurno će pokušati da nas iznenadi. Bilo je mišljenja da će u nekom trenutku pasti u formi, međutim, to se nije dogodilo i oni tokom cele sezone igraju konstantno. U svojim redovima imaju nekoliko fudbalera koji su ponikli u Crvenoj zvezdi, i sa klupe ih predvodi bivši trener mlađih kategorija Vlada Milojević. Jesenas su nas savladali, međutim ne mislimo na osvetu, svejedno nam je ko je protivnik, naš cilj u svakoj utakmici je pobeda – jasno poručuje Lazović.

Tri boda prednosti u odnosu na drugoplasiranog, po rečima povremenog reprezentativca Srbije, u situaciji kada je ostalo osam kola do kraja prvenstva, a u njima i meč sa večitim rivalom, ne znače mnogo i nikako ne treba da utiču na opuštanje prvotimaca Crvene zvezde.

– Situacija je takva da nemamo prava na kiks. Ulazimo u seriju važnih utakmica u kojima se rešava pitanje šampiona i svaki bod nam znači. Zbog toga moramo da budemo maksimalno fokusirani na svakog protivnika i da pružimo maksimum – jasan je on.

A baš u tim najvažnijim duelima tas koji će prevagnuti na stranu Crvene zvezde mogu da budu navijači.

– Godinama unazad imamo najveću podršku. I na gostovanjima, zahvaljujući našim navijačima, osećamo se kao domaćini. Očekujem da i protiv Čukaričkog tribine budu pune, da uspostavimo hemiju sa publikom i da zajedničkim snagama i energijom zabeležimo 13. uzastopnu pobedu – zaključio je Lazović.