Lazović se oprostio od Zvezde: Nikada neću zaboraviti gol u Humskoj i poraz od Boroda

darko lazović
crvenazvezdafk.com

Vrlo emotivan kraj sezone za crveno-bele. Darko Lazović se juče oprostio od Crvene zvezde, a njegovi saigrači su mu podarili pobedu protiv Mladosti od 3:1 u utakmici 30. kolu Superlige bez rezultatskog značaja.

 

Odlični krilni napadač je šest godina proveo u crveno-belom dresu i posle dugo vremena su „Delije” ove sezone skandirale nekom igraču. Tokom tog perioda rođeni Čačanin prešao je put od skrajnutog talenta koji je nastupao za B tim, do kapitena i ljubimca navijača. Postizao je golove u derbiju, uzalud do ludila dovodio defanzivce Bordoa, osvojio jednu titulu i dva Kupa, doživeo najtežu moguću sportsku povredu. Ali, uvek ostajao veran Crvenoj zvezdi. Dostojanstven i skroman, nikada sebe nije isticao u prvi plan, iako je imao debeo razlog. 

Želeo sam da se od Crvene zvezde oprostim golom i pobedom i da na taj način okončamo, moram reći neuspešnu sezonu, s obzirom na to da nismo osvojili trofej. Zabeležili smo trijumf, ali i pored nekoliko prilika nisam uspeo da postignem gol. Zahvalio bih se navijačima ne samo za ovo što su mi danas priredili, već u prethodnih šest godina, uvek sam osećao da imam podršku. Ovakve emocije se dožive jednom u životu, zaista nestvaran osećaj. Mislim da je ovo najbolji primer i mladim igračima, da što duže treba da ostanu u Zvezdi i da dožive ovo što sam ja danas – rekao je Lazović.

Malo toga što može da doživi profesionalni fudbaler, Lazović nije doživeo u Zvezdi.

 Žao mi je što sam osvojio samo jednu titulu, jer mislim da je za klub kao što je Crvena zvezda to malo. Žal osećam i zbog toga što sa svojim klubom nisam uspeo da se kvalifikujem u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja. Nadam se da ću se jednog dana vratiti, ali ne da bih rekao kako sam ponovo tu, već da dođem i da sa Zvezdom igram Evropu i osvajam nove titule. Ne znam koliko je to u ovom trenutku ostvarivo i kada bi moglo da se dogodi. Nije fraza da ovaj klub doživljavam kao svoju drugu kuću. Nije nemoguće i da se jednog dana okušam u ulozi sportskog direktora, trenera Zvezde –  emotivno je poručio Lazović.

 

Darko nikada neće zaboraviti…

Neću zaboraviti gol u derbiju koji sam postigao na stadionu večitog rivala, pobedu protiv OFK Beograda nakon koje smo osvojili titulu. Pamtiću zauvek poraz od Bordoa, povredu kolena… Ovo nije moje zbogom Zvezdi, nadam se da će mi se u budućnosti pružiti prilika da sa Zvezdom doživim još lepih trenutaka  – zaključio je Lazović.