Lazović: Znači mi povratak u reprezentaciju, opravdaću poverenje selektora

Reprezentacija Srbije će 31. maja odigrati drugu prijateljsku utakmicu na američkoj turneji, a rival u Čikagu biće Panama od dva sata ujutro po srpskom vremenu. Prethodno, Srbija je u Nju DŽersiju savladala Jamajku sa 2:1, a turneju će završiti utakmicom sa Brazilom 6. juna u Sao Paolu.

Fudbaler Crvene zvezde Darko Lazović rekao da je srećan zbog povratka u reprezentaciju Srbije i dodao da se nada da će iskoristiti šansu koju mu je poverio selektor Ljubinko Drulović.

– Znači mi povratak u reprezentaciju posle godinu i po dana, pogotovo jer sam dugo pauzirao zbog povrede. Ipak, povratak na teren bio je uspešan i za klub i za mene, pa sam ponovo tamo gde želim da budem. Nisam se potpuno adaptirao zbog vremenske razlike, ali verujem da će sve to brzo proći. Pružiću najbolje što mogu i nadam se da ću opravdati poverenje selektora – rekao je Lazović novinarima posle treninga nacionalnog tima u Čikagu.

Napadač Crvene zvezde Dragan Mrđa izjavio je da dobro poznaje saigrače, pošto je već bio pozivan u reprezentaciju, zbog čega će mu biti lakše da se prilagodi ekipi.
– Odlično poznajem većinu igrača iz reprezentacije, igrao sam sa mnogima u mladoj i u najjačoj reprezentaciji, pa nema potrebe da prolazim period prilagođavanja na ekipu. Poziv za učešće na ovoj turneji potvrda je da sam imao dobru sezonu u klubu i da sam vredan nove šanse u reprezentaciji. Potrudiću se da je iskoristim na najbolji mogući način – naveo je Mrđa, najbolji strelac Superlige sa 19 golova.

Golman Partizana Milan Lukač istakao je da ga raduje poziv što je dobio šansu da debituje za nacionalni tim, ali da ga uopšte nije iznenadio.
– Znao sam da ću po dolasku u Partizan biti mnogo bliže reprezentaciji i skeneru selektora. Možda se za neke to dogodilo brže od očekivanog, ali za mene je ovo najbolja moguća nagrada za sve što sam uradio tokom sezone. Znam da je recept za ostanak u reprezentaciji naizgled lak, on podrazumeva samo da dobro braniš i iskoristiš svaku ukazanu šansu – poručio je Lukač.