LE: Gameiro doneo Sevilji polufinale u finišu, ’Viola’ slavi Gomeza, Dnjepar prošao dalje

Posle revanša četvrtfinalnih mečeva Lige Evrope odigranih u četvrtak plasman među četiri najbolja tima u ovom takmičenju obezbedili su Sevilja, Napoli, Fiorentina i Dnjepar.

 

Kevin Gameiro pogodio je u 85. minutu za 2:2 u Sankt Peterburgu, pa je aktuelni šampion otišao među najbolje četiri ekipe ukupnim rezultatom 4:3.

Fiorentina je sa 2:0 savladala Dinamo iz Kijeva (ukupni rezultat 3:1), Dnjipro je prošao Klub Briž kasnim golom u Kijevu, dok su Napoli i Volfsburg remizirali 2:2, ali su Italijani dalje prošli zahvaljujući ubedljivom trijumfu u prvom susretu.

Najava:

Tim iz Napulja praktično je već obezbedio plasman u polufinale ovog takmičenja pošto je u prvom meču u gostima savladao Volsfburg sa 4:1 (2:0).

Zenit je u meču odigranom pre sedam dana preko Rjazanceva vodio na poluvremenu protiv Sevilje, ali su Španci preokrenuli i došli do pobede od 2:1 pred revanš u Sankt Petersburgu.

Mislilo se da će Dinamo Kijev u revanš će ući sa minimalnom pobedom protiv Fiorentine posle gola Lensa, ali je Babakar izjednačio u 92. minutu.

Golova nije bilo jedino na meču između Kluba Briža i Dnjepra.

Liga Evrope, revanši 1/4 finala:

Dnjepar – Klub Briž 1:0 (0:0) (prvi meč 0:0)

(Škakov u 82.)

Fiorentina – Dinamo Kijev 2:0 (1:0) (prvi meč 1:1)

(Gomez u 43, Vargas u 94.)

Napoli – Volfsburg 2:2 (0:0) (prvi meč 4:1)

(Kaljehon 50, Mertens u 65. – Klose 71, Perišić 73.)

Zenit – Sevilja 2:2 (0:1) (prvi meč 1:2)

(Baka pen. 6, Gameiro 85 – Rondon 48, Hulk 73) 

Tok mečeva:

Mreža se u revanš utakmicama prvo zatresla u Sankt Petersburgu kada je Baka pogodio za Sevilju protiv Zenita sa bele tačke već u 6. minutu – 0:1. Penal je napravio Neto poprilično nepotrebno, a skrivio ga je nad Vitolom.

Dani je u prvom minutu sudijske nadoknade prvog poluvremena mogao da izjednači, ali je njegov šut sa dvadesetak metara završio na stativi.

Do poravnanja skora ipak je došlo u 48. minutu. Posle upućenog centaršuta golman Sevilje Beto je katastrofalno reagovao, lopta mu je ispala iz ruku, a na pravom mestu našao se Rondon – 1:1.

Prosto je neverovatno kakve je greške pravio golman Sevilje. Sevnula je Hulkova levica sa 35 metara, ali i posle tog snažnog udarca očekivalo se da će odbraniti. Ipak, to se nije desilo i posle njegove nespretne intervencije lopta je završila u mreži – 2:1.

 


Nastavilo se ludilo u Sankt Petersburgu, mreža se ponovo zatresla u 85. minutu, a radovali su se gosti. Rezervista Gameiro je pogodio i doneo veliko izjednačenje svom timu koje bi, ukoliko ne bude nepredvidivih dešavanja, Sevilji donelo polufinale – 2:2.

Veoma značajan gol za Fiorentinu protiv Kijeva postigao je Mario Gomez u 43. minutu. Iskoristio je centaršut Hoakina i instiktivno zatresao mrežu Kijevljana – 1:0.

Situaciju ukrajinskom klubu dodatno je otežao Lens koji je zbog dva žuta kartona morao pre vremena u svlačionicu.

Konačan rezultat postavio je Vargas u poslednjem minutu nadoknade, pošto je pretrčao pola odbrane i zakucao loptu u suprotne rašlje sa levog boka.

  

Napoli je protiv Volfsburga plasman u polufinale overio u 50. minutu. Iguain je poslao dugu loptu Kaljehonu, ovaj je šutirao malo izvan šesnaesterca, lopta je promenila pravac što je bilo dovoljno prevari čuvara mreže – 1:0.

Petnaest minuta kasnije Mertens je bio na pravom mestu i odbijenu loptu zakucao u mrežu – 2:0.

„Vukovi” su ipak uspeli da za samo dva minuta dođu do izjednačenja, a strelci su bili Klose i Perišić – 2:2.

Posle 172 minuta dvomeča između Dnjepra i Briža konačno je pao gol. Veliku radost Ukrajincima doneo je Škakov u 82. minutu za 1:0. To je bio i konačan rezultat meča.