LE: Partizan u ‘kolevci’ fudbala igra za čast i prvu pobedu, Totenhem čeka crno-bele u Londonu

Fudbaleri Partizana igraju protiv Totenhema u Londonu od 21.05 u okviru petog kola Grupe C Lige Evrope.

Crno-beli ne mogu da se pohvale dobrim rezultatima u drugom po rangu evropskom klupskom takmičenju ove sezone. Ekipa iz Humske je ostvarila tek jedan remi i to protiv večerašnjeg protivnika, a ima još tri poraza.

Ekipa iz Humske je protiv Totenhema na svom stadionu u prvom kolu odigrala bez golova, ali to je bila daleko najbolja partija Partizana ove sezove u Ligi Evrope.

Trener crno-belih raduje se igranju u zemlji odakle je fudbal i potekao.

– Veliko je zadovoljstvo za nas što igramo u kolevci fudbala, prava inspiracija. Ovo je prilika za mlade igrače da steknu iskustvo protiv jedne od najboljih ekipa Premijer lige, za mene najbolje na svetu. Već smo se odmerili sa njima, ako se ukaže prilika, možda rezultatski nadogradimo uživanje što smo u Londonu. Jedva čekamo da stignemo – rekao je Nikolić.

Trener fudbalera Totenhema Maurisio Poketino rekao je da je za njegovu ekipu veoma bitno da pobedi Partizan u utakmici petog kola Grupe C.

– Veoma nam je bitno da osvojimo tri boda protiv Partizana i da se tako plasiramo u narednu fazu takmičenja. Želimo da odemo na gostovanje Bešiktasu potpuno rasterećeni, s obavljenim poslom – rekao je Poketino.

Prenos meča sa „Vajt Hart Lejna” moći ćete da pratite UŽIVO na našem portalu.

Liga Evrope – Grupa C, 5. kolo:

21.05 Totenhem – Partizan

21.05 Asteras – Bešiktaš

Tabela: Bešiktaš 8, Totenhem 8, Asteras 4, Partizan 1.