LE: Šćepović pogodio u Zagrebu u goleadi, Bešiktaš bolji od Totenhema, Salcburg potvrdio dominaciju

Fudbaleri Viljareala, Menhengladbaha, Briža i Torina obezbedili su prolaz u 1/16 finala Lige Evrope u poslednjem, 6. kolu.

U grupi A se ništa nije promenilo. Borusija Menhengladbah i Viljareal su potvrdili svoje pozicije i završili na prvom, odnosno drugom mestu. Borusija je savladala Cirih sa 3:0, a Viljareal je bio bolji od Apolon u gostima sa 0:2. Na kraju, Borusija je osvojila 12, Viljareal 11, Cirih 7, a Apolon 3 boda.

U grupi B su slično uradili i Klub Briž i Torino, pobedama potvrdili plasman dalje. Klub Briž je savladao HJK sa 2:1, a Torino je razbio Kopenhagen na gostovanju sa čak 1:5. Briž je na kraju bio prvi sa 12, Torino je osvojio 11, HJK 6, a Kopenhagen 4 boda.

U grupi C Partizan i Asteras su odigrali nerešeno, a zbog nestanka struje meč Bešiktaša i Totenhema trajao je duže. Turci su na kraju slavili i zauzeli prvo mesto na tabeli, dok je Totenhem drugi.

U grupi D je sve bilo poznato i pre ovog kola. Salcburg je potvrdio dominaciju sa još jednom ubedljivom pobedom nad Astrom rezultatom 5:1, a u Zagrebu je takođe bila kiša golova, Dinamo se pobedom nad Seltikom sa 4:3 oprostio od Lige Evrope. Na kraju, Salcburg je osvojio 16 bodova, Seltik 8, Dinamo 6, a Astra je završila poslednja sa 4 boda.

U grupi E je Dinamo iz Moskve ostvario još jednu pobedu, i tako završio takmičenje sa maksimalnih 18 bodova. Pobedili su PSV u gostima sa 0:1, dok su PAO i Estoril odigrali 1:1. Dinamo je dakle osvojio 18 poena, PSV 8, Estoril 5, a PAO 2.