LE: Seviljin ogroman korak ka finalu, Dnjepar uspeo da ostane neporažen u Napulju

Fudbaleri Sevilje su u okviru prvog meča polufinala Lige Evrope ubedljivo savladali Fiorentinu sa 3:0. Dvostruki strelac za španski tim bio je Aleks Vidal, dok je pobedu „overio” rezervista Kevin Gameiro.

 

S druge strane u Napulju nismo dobili pobednika, pošto su italijanski i ukrajinski tim remizirali – 1:1.

Rezultati UŽIVO:

SeviljaFiorentina 3:0

(’17 ’52 Vidalm ’75 Gameiro)

NapoliDnjepar 1:1 

(’50 Lopes – ’81 Seleznjov )

Prednost Napoliju doneo je David Lopes, pošto je posle ubačene lopte iz kornera Insinje, odlično skočio na prvu stativu i glavom „zakucao” pod prečku.

Međutim, Dnjepar  je u 81. minutu potpuno neočekivano stigao do izjednačenja. U trenucima kada je Benites izmenama pokušao da umrtvi igru i sačuva vođstvo, Fedeckij je prošao po desnoj strani, poslao centaršut na peterac, a na drugoj stativi je Jevgen Selenjov iz nedozvoljene pozicije zatresao mrežu. Sudije su priznale gol Ukrajinaca koji će im u revanšu mnogo značiti. Pogledajte spornu situaciju:

Sevilja – Fiorentina 3:0

Sevilja: Riko, Tremulinas, Kolodzejčak, Kariko, Vidal, Mbija, Krišovjak, Vitolo, Banega, Rejes, Baka.
Fiorentina: Neto, Alonso, Rodriges, Savić, Tomović, Valero, Badelj, Fernandes, Salah, Hoakin, Gomes.

 

Posle slabijeg početka, tek u petom minuta viđena je nešto opasnija šansa gostujućeg tima. Pošto je Mario Gomez uspeo da se izbori u akciji „jedan na dva”, međutim loptu je sa 15-ak metara poslao iznad prečke. Bio je to prvi udarac Fiorentine upućen ka golu.

Italijanski tim je bolje otvorio meč, čak je i posle 10 minuta igre imao i veći procenat lopte u posedu – 56%.

Fiorentina je nastavila sa otvorenom igrom. Međutim, iz akcije koja nije mnogo obećavala fudbaleri Sevilje su stigli do vođstva. Baka je bio u nemoćnoj situaciji, pa je loptu prosledio na ivicu kaznenog prostora gde je natrčao Vidal i sproveo je u mrežu – 1:0.

Pokušao je Salah odmah u sledećem napadu da poravna rezultat, ali njegov šut nije bio precizan. Ubrzo je usledila i idealna šansa Fernandesa nakon što je Hoakin probio po levoj strani i poslao loptu u peterac. Fernandes je bio sam na nekoliko metara od gola, ali je uspeo da loptu pošalje iznad prečke… Želela je Fiorentina da što pre izjednači rezultat.

 

Koliko god je Fiorentina vršila pritisak, Sevilja je kontrolisala igru i nije dozvolila da olako ispusti prednost.

Kako se bližio kraj prvog poluvremena tempo igre je opao, pa u finišu prvog dela nismo gledali previše atraktivan fudbal. Domaćini su tražili penal u poslednjem trenutku nadoknade vremena nakon što je Krišovjak promašio loptu na ivici kaznenog, posegnuo je za njom unutar kaznenog prostora i gurnuo je pored Savića koji ga je šutnuo u stopalo, ali se sudija nije oglasio.  Na odmor se otišlo sa rezultatom koji je na snazi bio od 17. minuta.

 

Nisu domaći navijači dugo čekali na novo radovanje, pošto je Sevilja već u 52. minutu uspela da potvrdi svoje vođstvo, a dvostruki strelac na ovom meču bio je Vidal. Naime, Vitolo je pronašao Vidala na desnoj strani, on je imao otvoren put ka golu, golman Neto je očekivao centaršut pa se bacio ka sredini, a Španac ju je samo poslao pored desne stative za 2:0.

Ponovo je usledio period meča kada je Sevilja dozvolila Fiorentini da preuzme inicijativu. Dok su gosti vodili igru, domaćin je vrebao iz kontra napada.

Pitanje pobednika definitivno je bilo rešeno u 75. minutu. Iskusni Kevin Gameiro je zatresao mrežu iz prvog kontakta s loptom. Ekspresno su domaći igrači kombinovali po levoj strani, Vitolo se probio do kaznenog prostora, vratio loptu do Vidala koji ne šutira baš najbolje, ali je Francuz preusmerio loptu u mrežu – 3:0.

Kao i tokom celog meča i u završnici fudbaleri Forentina su pokušavali da postignu pogodak koji bi im u revanšu davao nadu za eventualni preokret. Međutim, odlična Sevilja je uspela da iskontroliše igru i zabeleži ubedljivu pobedu, posle koje je ostala nesavladana i devetu uzastopnu utakmicu na svom terenu.