LE: Ukoliko prođe dalje Jagodina ide na Dinamo Minsk, Voša samo čudom do Hal sitija

Ukoliko prođu rumunski Kluž, fudbaleri Jagodine u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope najverovatnije će igrati sa Dinamom iz Minska.

Jagodinci su u prvom meču u gostima remizirali bez golova, a Dinamo je na svom terenu sa 3:0 savladao finsku Mipu.

Potencijalne rivale dobili su i Vojvodina i Čukarički, ali oni su prve mečeve izgubili sa 4:0 i šanse da prođu dalje u domenu su teorije.

Ako se čuda ipak dogode, Čukarički će se u trećoj rundi sastati sa boljim iz duela CSKA Sofija – Zimbru (prvi meč 1:1), dok bi Vojvodina igrala sa Hal Sitijem.

Predsednik Jagodine Goran Milanović rekao je da njegovu ekipu očekuje teži deo posla na domaćem terenu u revanš meču kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Kluža.

Beogradski Čukarički ukoliko prođe austrijski Gredig, mogao bi da se sastane sa CSKA-om iz Sofije ili moldavskim Zimbruom. Čukarički će, međutim, prvo morati da trijumfuje s četiri ili više golova u Austriji, pošto su u Beogradu poraženi sa 0:4 od Grediga.

I Vojvodina će morati da nadoknadi četiri gola zaostatka za Trenčinom, a ukoliko izbori učešće u trećem kolu, sastaće se s engleskim Hal sitijem, koji je prošle sezone bio 16. u Premijer ligi, a u evro-takmičenja se plasirao kao učesnik finala FA kupa, u kome nije uspeo da osvoji trofej, ali je Arsenal kao pobednik tog takmičenja ipak otišao u Ligu šampiona, jer je zauzeo četvrto mesto u prvenstvu.

Prve utakmice igraće trećeg kola se 31. jula, dok će revanš dueli biti na programu nedelju dana kasnije.