Lebron Džejms: Kako da pobedimo kad smo desetkovani povredama?

Lebron Džejms smatra da je njegova ekipa napravila veliki uspeh samim učešćem u NBA finalu jer je prethodno ostala bez povređenih Kajrija Irvinga i Kevina Lava. "Kralj Džejms" dodaje da iako dugo prati košarku, ne pamti kada je neka ekipa dogurala do završnice bez dva nosioca igre.

 

Lebron Džejms se vratio u Klivlend kako bi konačno osvojio NBA titulu u svom rodnom kraju (“Kralj” je rođen u Ekronu koji je od Klivlenda udaljen šezdesetak kilometara), ali je opet je ostao bez krune.

Zvezda Kavalirsa je u finalnoj seriji prosečno beležila 35,8 poena uz 13,3 skokova i 8.8 asistencija, ali čak ni to nije bilo dovoljno da se savladaju Golden Stejt Voriorsi, koji su dobili seriju 4-2.

Trudili smo se koliko smo mogli, ali nam je talenat ostao u odelima. Trojica plejmejkera su bila na tribinama. Ne znam za tim koji je u finalu igrao bez dvojice Ol-star igrača – rekao je Džejms.

Kavalirsi su tokom plej-ofa prvo ostali bez Kevina Lava, a potom se povredio i Kajri Irving, pa je sav teret spao upravo na Džejmsa.

– Dugo pratim košarku, pa sam istoričar ove igre. Ne mogu da se setim da se ovako nešto ikada desilo, da tim koji ostane bez dvojice Ol-star igra dođe do finala. Igrao sam mnogo finala, znam jednu stvar, za ovakve utakmice je najvažije zdravlje. Moraš igrati najbolje u pravom trenutku, moraš imati i malo sreće – istakao je Džejms.