Kako je prenela Kadena Ser, predsednik Barselone Đozep Marija Bartomeu rekao je da klub namerava da ponudi Mesiju novi ugovor, kako bi argentinski fudbaler ostao na Kamp Nou i posle Svetskog prvenstva 2022. godine.

Bartomeu još nije razgovarao sa fudbalerovim ocem i menadžerom Horheom Mesijem, ali namerava to da učini kako bi ugovor što pre bio potpisan.

Kako su preneli španski mediji, Barselona želi da ponudi Mesiju doživotni ugovor, koji će važiti i po završetku njegove igračke karijere, a uključivao bi vezu izmedju brenda Mesi i fudbalskog kluba Barselona za najmanje 10 godina.

Mesi je nedavno rekao da nije razgovarao sa predsednikom kluba otkako je Barselona pre šest meseci eliminisana od Liverpula u Ligi šampiona, ali da je otvoren za razgovore o nastavku saradnje.

Mesi (32) igra 16. uzastopnu sezonu za Barselonu, čiji je najbolji strelac u klupskoj istoriji sa 604 gola u 692 utakmice. On je osvojio 34 trofeja, uključujući 10 titula u španskoj ligi, četiri Lige šampiona i šest trofeja u Kupu kralja.