LEGENDA PARTIZANA PORUČIO HRVATIMA: Dočekaćemo vas bratski!

Fadilj Vokri
Youtube screenshot

Fudbalska reprezentacija takozvane države Kosovo za dva dana u Skadru domaćin je Hrvatskoj. Ništa im neće nedostajati, biće to svakako topli doček – kaže predsednik FS Kosova Fadilj Vokri.

 

DVE bliske, više nego prijateljske reprezentacije, u četvrtak će gledati jedna drugu preko “fudbalskog nišana”. Selekcija takozvane države Kosovo biće domaćin Hrvatskoj u 2. kolu kvalifikacija za SP 2018. Ova utakmica se igra u albanskom gradu Skadru, na stadionu “Loro Borići”, pošto ni jedan stadion na Kosovu ne ispunjava standarde UEFA.

Euforija kod domaćina je ogromna, svih 17.000 ulaznica “planulo” je za šest sati. Ipak, malo se i preteruje sa ocenama da je atmosfera još vrelija nego kada je pre godinu dana Albanija ugostila Srbiju. Tenzija i “empatija” tih vrsta nema, “kockaste” u Skadru čeka topao doček, što je potvrdio i Fadilj Vokri, predsednik FS Kosova.

Hrvatska i Kosovo su dve prijateljske, vrlo bliske zemlje. Da ne kažem, bratske. Tako će Hrvati kod nas biti i dočekani. Uz sve počasti, kao braća. Ništa im neće nedostajati, biće to svakako topli doček. Predsednik Davor Šuker i HNS su nam mnogo pomogli u kampanji za prijem Kosova u FIFA i UEFA. Naši odnosi su odlični. Ipak, na terenu ćemo probati da naudimo Hrvatima i potrudićemo se maksimalno da im ne bude lako, iako su favoriti – iskren je Vokri u izjavi za “Sportske novosti”.

Tzv. država Kosovo je u prvom kolu remizirala u Finskoj 1:1, što je dodatno osokolilo ovu, na brzinu sklepanu, reprezentaciju i njene pristalice. Baš lepo im se poklopilo da će protiv Hrvatske igrati prvi takmičarski, istorijski meč kao domaćini.

Naša će reprezentacija biti dočekana s poštovanjem. Siguran sam da će navijači biti 12. igrač Kosova, a naši reprezentativci su navikli da igraju ovakve utakmice – navodi selektor Hrvatske, Ante Čačić.

HRVATI OSLABLJENI

Hrvatsku reprezentaciju muče veliki kadrovski problemi pred utakmicu sa Kosovom. Selektor Ante Čačić neće moći da računa na dvojicu najboljih igrača – kreator Reala Luka Modrić je nedavno operisao koleno i pauziraće mesec dana, dok je vezista Barselone Ivan Rakitić, takođe, povređen. Van stroja je i defanzivac Liverpula Dejan Lovren.