Legenda vodi ‘Orlove’: Nikola Grbić postavljen za selektora Srbije!

Nikola Grbić, proslavljeni odbojkaški reprezentativac i kapiten reprzentacije, imenovan je za prvog trenera muške seniorske selekcije Srbije.

Promocija Nikole Grbića biće naknadno organizovana, u prvom slobodnom terminu, s obzirom na obaveze u klubu.

Nikola Grbić je prošle godine završio bogatu igračku karijeru, osvajanjem titule prvaka Rusije sa Zenitom iz Kazanja, a potom postao trener Sir Sejfti Peruđe, vicešampiona Italije.

Nikola Grbić je 1997. proglašen za najboljeg igrača Evrope, a 2013. jeprimljen u „Odbojkašku aleju slavnih” u Miliču, u Poljskoj.

Karijeru je počeo u GIK Banatu iz Zrenjanina, a zatim je igrao u Vojvodini iz Novog Sada. Internacionalnu karijeru je počeo 1994. odlaskom u Gabeku iz Montikjarija, a zatim je igrao za Trako iz Katanije, pa ponovo za Gabeku iz Montikjarija, Alpitur Kuneo, Sisli Trevizo, Asistel Milano, Kopru iz Pjaćence, Itas Dijatek Trentino, Bre banku Lanuti Kuneo i Zenit iz Kazanja.

Nikola Grbić je proglašen za najboljeg tehničara SP 2010. u Italiji, a pre toga je izabran u najbolju postavu SP 2002. u Argentini. Proglašen je za najboljeg servera Svetskog Kupa izazivača 1996. u Japanu, kao i za najboljeg tehničara Svetskog Kupa 2003. u Japanu. 2009. je proglašen za najboljeg tehničara Finalnog turnira Svetske lige u Beogradu.

Na Prvenstvima Evrope, Nikola Grbić je četiri puta proglašavan za najboljeg tehničara: 1997. u Ajndhovenu, 2001. u Ostravi, 2003. u Berlinu i 2005. u Rimu.