Legendarni arbitar nadgledao Srbina: Kolina prezadovoljan Mažićevim suđenjem!

Činjenica da je Milorad Mažić dobio da sudi duel između Atletika i Reala, daleko najkomplikovaniji za atrbitražu u četvrtfinalu Lige šampiona, dovoljno govori koliko u sudijskoj organizaciji veruju našem sudiji.

 

Mažić je u svakom slučaju opravdao veliko poverenje i još jednom na vrlo komplikovanoj utakmici pokazao da je trenutno jedan od najboljih evropskih sudija.

Besprekorno pripremljen, hladnokrvan i autoritativan, Mažić je špartao po terenu, uvek bio na pravom mestu, i najveći broj odluka koje je doneo, utisak je, bile su ispravne.

Znao je kolika ga bujica emocija, bezobrazluka i svega i svačega čeka na terenu “Visente Kalderona”, grubi dueli i protesti su se od prvog minuta događali gotovo bez prekida, ali Srbin je vrlo odlučno balansirao, na vreme smirujući one najnestašnije.

Ono što je posebno važno i zbog čega je Mažić posebno cenjen, je činjenica da nije imao nameru da sebe stavi u glavnu ulogu na ovoj utakmici, niti da nekim ekstravagantnim odlukama privlači pažnju ili demonstrira silu, već je vrlo mudro presuđivao.

Velike probleme u drugom poluvremenu imao je sa hrvatskim reprezentativcem Mariom Mandžukićem, koji je nakon jednog duela sa Ramosom, rasekao arkadu, dugo mu je išla krva i nekoliko puta je morao da napušta igru. Za sve to vreme, Mandžukić je vrlo bezobrazno protestvovao kod Mažića i skoro svih njegovih pomoćnika, zbog čega je na kraju i zaslužio žuti karton.

Pored Mandžukića, koji se tukao sa skoro svim igračima Reala, i koji je vrlo lako mogao dobiti i crveni karton, žute kartone pokazao je još Garsiji i Suarezu u redovima Atletika, kao i Serhiu Ramosu i Marselu u Realu.

Inače specijalni sudijski posmatrač UEFA na ovom meču bio je možda i najboljih sudija svih vremena Pjer Luiđi Kolina. Italijan je bez ikakve dileme bio veoma zadovoljan arbitražom Milorada Mažića.