Legendarnom američkom sportisti preti zatvor (FOTO)

Bivši američki biciklista Lens Armstrong optužen je da je napustio mesto nezgode nakon što je automobilom udario u dva parkirana vozila u Aspenu.

Kako je navela policija, Armstrong je napustio mesto nezgode pre nego što je došla saobraćajna policija, a njegova devojka Ana Hensen je prvo rekla policiji da je ona vozila, a zatim je promenila iskaz.

Foto: Beta

Armstrong bi mogao da se pojavi pred sudom 17. marta, a ako bude proglašen krivim za napuštanje mesta nezgode i prekoračenja brzine u snežnim uslovima, kazna je do 90 dana zatvora.

Njegova devojka je prvo izjavila da je ona vozila i da je izgubila kontrolu zbog čega je udarila u dva parkirana automobila, ali je policija tokom istrage ispitala svedoke koji su rekli da je Armstrong bio za volanom, pa je ona promenila iskaz.

Hensen je rekla da se sa Lensom dogovorila o priznavanju krivice da bi izbegli negativnu pažnju medija. Ona neće biti optužena.

Amerikancu je 2012. godine oduzeto sedam titula na Tur d’Fransu zbog dopinga i doživotno je suspendovan iz biciklizma pošto je priznao da je koristio nedozvoljene supstance.