LEGENDE U PRAVOM SMISLU TE REČI! Nikić i Gocić se oprostili od reprezenacije

Gocić i Nikić
waterpoloserbia.org

Proslavljeni vaterpolisti Srbije Živko Gocić i Slobodan Nikić oprostili su se od reprezentacije spektakularnom utakmicom protiv "tima sveta" na Tašmajdanu.

 

Foto: Živko Gocić

“Delfini”, koji su aktuelni evropski, svetski i olimpijski šampioni su savladali Tim sveta, u oproštajnoj utakmici Nikića i Gocića.

Utakmica se završila sredinom poslednje četvrtine, kada su Gocić i Nikić izašli iz bazena, uz pesmu grupe Queen – “We are the Champions”, potpisali su autograme deci pored bazena, ali pojedinim ljudima iz publike, koja ih je burno pozdravila i uzvikivala “šampioni”.

Stvarno sam presrećan. Hvala svima od srca, hvala saigračima bez kojih ne bismo bili ovakvi igrači. Uvek ćemo biti uz reprezentaciju – rekao je Nikić nakon što je poslednji put sa kapicom srpske reprezentacije izašao iz bazena.

 

Foto: Slobodan Nikić/ alchetron.com

Živko Gocić je prosledio kapitensku traku, koju bi u narednom periodu trebalo da nosi Filip Filipović.

– Prepuno mi je srce. Hvala mojoj braći koja su nas dovela do rezultata kojima smo ispisali istoriju. Hvala svima – poručio je Gocić.

Tribine bazena “Tamajdan” bile su prepune i prema procenama bilo je oko 2.500 ljudi. U publici su bile mnoge poznate ličnosti koje su pružile podršku srpski vaterpolistima i ispratile u penziju dvojicu velikih šampiona.

Na “Tašu” su bili Dejan Stanković, Predrag Saša Danilović sa ćerkom Olgom, Vanja Udovičić, Zoran Cvijanović, Danilo Ikodinović, Maja Ognjenović…

Gocić ima 362 nastupa za nacionalni tim, dao je 207 golova i osvojio 26 medalja. Nikić ima 355 nastupa, postigao je 354 gola i osvojio je 29 trofeja, što ga čini najtrofejnijim vaterpolistom sveta.