Legija ne odustaje od Lige šampiona: Svim sredstvima ćemo se boriti u ovom žalbenom procesu

Poljska Legija podnela je žalbu na kaznu UEFA o izbacivanju iz baraža za Ligu šampiona, jer je u revanš meču protiv Seltika timu imala suspendovanog igrača.

U obrazloženju žalbe čelnici Legije naveli su da je varšavski klub na terenu zaslužio pobedu u trećem kolu kvalifikacija nad Seltikom.

Naime, Bartoš Berezinski dobio je crveni karton u poslednjem meču Legije prošle sezone protiv Apoela iz Limasola i suspendovan je na tri utakmice.

On je propustio mečeve protiv Sent Patrika u prethodnoj rundi i prvi duel sa Seltikom, da bi odigrao poslednjih nekoliko minuta revanša u Glazgovu.

Međutim, UEFA je utvrdila da Berezinski uopšte nije bio registrovan za prethodnu rundu, tako da nije mogao da izdrži kaznu i eliminisala Legiju, koja će se umesto za Ligu šampiona boriti za plasman u Ligu Evrope. Tako je UEFA prvi meč Legija – Seltik registrovala rezultatom 3:0 za goste.

– Želimo da obavestimo javnost da ćemo svim sredstvima da se borimo u ovom žalbenom procesu – navodi se u saopštenju Legije.

Seltik će u baražu za LŠ igrati protiv slovenačkog Maribora, dok Legiju očekuje duel sa kazahstanskim Aktobeom u baražu za Ligu Evrope.