LEGENDARNI TENISER O NOVAKOVOJ KRIZI: “Teško je biti najbolji na svetu i širiti mir i ljubav”

Novak Đoković
Printscreen

Bivši američki teniser veruje da je za loše rezultate tokom poslednjih godinu dana odgovoran španski guru.

 

Mekinro smatra da je okretanje spirutualnom, te širenje mira i ljubavi uništilo Đokovićev ubilački instinkt koji ga je krasio do pre godinu dana.

– Možda je sa emotivne strane osetio da želi da dovede nekoga ko želi da grli ljude. To se ne mora nužno podudarati sa instinktom ubice. To ne znači da ga je odmah izgubio, ali ne želiš da budeš u situaciji gde je sve mir i ljubav, a onda moraš stati nekome na glavu na takmičenju – objasnio je Mekinro.

U poslednjih godinu dana Đoković posle pobede skuplja ruke na srce i onda ih ispruža ka publici. Za neke je to gest ljubavi, brige i saosećanja.

– Pretpostavljam da je u pitanju proces koji je u toku. Ali to je kombinacija stvari, bez obzira što se dešavaju van terena. Imao je povredu pre godinu dana, pad, a to je uticalo na ovu situaciju. Verujem da će biti bolje – smatra Amerikanac.

Đoković je godinama bio dominantan, pa je njegov aktuelni pad pokrenuo pitanje da li je spreman da napusti tenis. Posebno što će u avgustu drugi put postati otac.

U decembru se razišao sa trenerom Borisom Bekerom, potom otpustio ceo stručni štab, ali šok terapija nije donela poboljšanje. Poražen je u drugoj rundi Australijen opena, potom dva puta od Nika Kirjosa u nizu u Akapulku i Indijan Velsu, da bi ga posle razbile nove nade Aleksandar Zverev u Rimu i Dominik Tim na Rolan Garosu.

– Moraćemo sagledati ovo za nekoliko godina. Prerano je da kažemo: Neverovatno! Ima 30, a pričali smo kako će prestići Federera po broju Gren slemova pre samo godinu dana. Ili bar Nadala. Niko nije siguran šta je tačno problem – smatra Mekinro.

Mnogi smatraju da će možda poput Federera napraviti kratku pauzu na Turu, to je Švajcarac uradio prošle godine, pa je ove uspostavio svoju dominaciju. Mekinro smatra da ako se to dogodi, biće posle US opena u septembru.

– Mislim da je sigurno reći da je teže ostati nego postati prvi na svetu. Momak ima fenomenalnu karijeru, već ima 12 Gren slemova. Mislim da ne bi trebalo da smo iznenađeni što je usledio pad nakon što je postao prvi igrač koji je osvojio sva četiri GS u nizu posle 47 godina – zaključio je Mekinro.