Lejton Hjuit ZAVRŠIO KARIJERU: Australija je savršeno mesto za kraj

Lejton Hjuit
Beta

Australijski teniser Lejton Hjuit završio je danas karijeru u singlu, pošto je u drugom kolu Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu izgubio od osmog igrača sveta Španca Davida Ferera posle tri seta, 2:6, 4:6, 4:6.

 

Hjuit, 308. igrač sveta je ranije najavio da će se povući posle učešća na ovogodišnjem Australijan openu.

– Ništa nisam ostavio u svlačionici. Tokom cele karijere sam davao 100 odsto. Volim da se takmičim, srećan sam što sam imao takvu priliku 20 godina uzastopno – rekao je osvajač dve grend slem titule, 34-godišnji Hjuit.

Hjuit je osvojio 30 titula u singlu, od kojih Ju Es open 2001. godine i Vimbldon godinu dana kasnije. Takođe, sa reprezentacijom Australije osvojio je dve titule u Dejvis kupu, 1999. i 2003. godine.

On je u emotivnoj izjavi na terenu Rod Lejver arene posle meča sa Fererom zahvalio navijačima na ljubavi i podršci koju su mu pružali tokom karijere.

Nastupi za Australiju su uvek bila najveća čast za mene. Počastovan sam što sam imao veliku podršku i ljubav publike, to mi mnogo znači. Imao sam mnogo uspeha u velikim mečevima na ovom terenu i srećan sam što sam ovde završio karijeru. To je savršeno mesto za kraj – rekao je bivši prvi teniser sveta.

 

Uprkos porazu, Hjuit će odigrati najmanje još jedan meč do završetka karijere, pošto će sutra sa sunarodnikom Semom Grotom igrati meč drugog kola u konkurenciji dublova protiv australijsko-finskog dubla Džon Pirs i Henri Kontinen.