LEO I ĐURĐEVIĆ ZA NASTAVAK SERIJE: Pobedom u Lučanima, Partizan ponovo prišao Zvezdi! (VIDEO)

Uroš Đurđević
print screen/you tube.com/AM Video7S

Fudbaleri Partizana, savladali su ekipu Mladosti u Lučanima rezultatom 0:2 i nastavili trku za liderom Crvenom zvezdom. Strelci za Crno-bele bili su Leonardo u 42. i Uroš Đurđević u 76. minutu.

 

Partizan je u Lučanima došao sa epitetom velikog favorita, zbog forme u kojoj igraju izabranici Marka Nikolića ali i zbog serije od 19 uzastopnih mečeva bez poraza.

Crno-beli su kontrolisali veći deo susreta, imali više od igre uspevši da po teškom terenu uspostave dobro poznatu pas igru, ali je Mladost pronalazila način da s vremena na vreme zapreti iz prekida. Jedna takva situacija, dogodila se sredinom prvog poluvremena. Posle kornera i velike gužve u bekovskom prostoru gostiju, skočio je Šatara i odlično tuako glavom ali se istakao golamn Kljajić.

Partizan je poveo u 42. minutu preko Leonarda. Akciju je vodio Uroš Đurđević koji je posle solo prodora pronašao Leonarda. Brazilac se odlično snašao u kaznenom prostoru domaćina i pronašao način da pošalje loptu u mrežu za 1:0.

Dilema oko pobednika je rešena 20-ak minuta pre kraja susreta. Leonardo je po ko zna koji put zapretio Lučancima, uputivši odličan šut ka golu Krznarića. Golman Mladosti je loptu odbio,  a Đurđević se u naletu dobro snašao i glavom zatresao mrežu za konačnih 2:0.

Partizan sada zaostaje za najljućim rivalom samo tri boda ali i ima utakmicu više, jer Crvena zvezda svoj meč 26. kola igra protiv Javora sa početkom od 17 sati, na stadionu Rajko Mitić.

Mladost je posle ove utakmice ostala na petom mestu.