Lepa vest: Vladan Kujović se vraća fudbalu, uspešno mu odstranjen tumor na bubregu

Srpski golman Vladan Kujović, koji brani boje Briža, vraća se fudbalu, pošto mu je uspešno odstranjen tumor na bubregu.

Prema rečima lekara, operacija je bila uspešna i Kujović će se za nekoliko nedelja pridružiti saigračima, objavio je Klub Briž, a prenosi B92.

– Podrška koju sam dobio je bila neverovatna i mnogo mi je pomogla. Kada sam video igrače kako nose majice sa natipisom ‘Vladane, borimo se sa tobom’ bio sam posebno emotivan, ali im to nikada neću zaboraviti – rekao je Kujović.

Lekarski tim Briža uveren je da će se Kujović vratiti u formu bez problema, a da operacija tumora ne bi trebalo da mu zadaje neke poteškoće u budućnosti.

– Sportista koji ima zdrav bubreg može da se takmiči kao da ima dva bubrega. S obzirom na spremnost i želju koje Vladan ima, to neće biti nikakav problem – istakao je Kujović.

Kujoviću je maligni tumor dijagnostikovan sredinom jula i on je hitno morao na operaciju.

Nišlija Kujović preselio se iz Radničkog u belgijski Endraht Alst još 1997, kao 19-godišnjak. Veći deo karijere proveo je u zemljama Beneluksa (Roda, Lirse, Vilem II), a jednu sezonu branio je za Levante. U Klub Briž stigao je 2011, branio je za to vreme na 30 utakmica i dva puta završavao Župiler ligu kao vicešampion.