Levante video moćnu Barselonu: Mesi i drugari ‘petardom’ do nove pobede

Barselona se večeras poigrala na gostovanju Levanteu, Katalonci su slavili sa čak 0:5 (0:2).

Već u drugom minutu Matje je imao prvu priliku, ali je bio izblokiran. Alba je u 16. minutu došao u šansu posle sjajnog Mesijevog dodavanja, ali je jako loše šutirao. Nejmar je, ubrzo zatim, dobro “zagrejao” golmana Levantea svojim udarcem po zemlji, ali je domaći golman bio na visini zadatka.

Pet minuta kasnije, ponovo Nejmar, ovoga puta glavom, lopta je prošla tik pored stative. Domaći su izdržali do 35. minuta, kada je Mesi još jednim sjajnim dodavanjem ponovo pronašao Nejmara, ali ovoga puta nije bilo greške, Brazilac je rutinski završio akciju.

U 41. minutu utakmica je praktično bila gotova, pošto je Lukaš Vintra zaradio crveni karton i skrivio penal, koji je Mesi propustio da pretvori u gol, to je bio jedan od najgorih Mesijevih penala u karijeri sasvim sigurno, promašio je čitav gol.

Ipak, dva minuta kasnije, Rakitić se ipak pobrinuo da Barsa ode sa 2:0 na poluvreme, fantastičnim šutem iz prve koji je kao tane prošao pored golmana Levantea.

Odmah na startu drugog poluvremena, Nejmar je povredio članak, i nije mogao da nastavi meč. Još uvek ne znamo koliko je povreda ozbiljna.

U 57. minutu Mesi je poslao ko zna koju fantastičnu loptu napred danas, a Sandro je bio hladnokrvan u završnici i povisio na 0:3.

Sedam minuta kasnije Sandro je bio nesebičan – iako je lako mogao da savlada golmana i postigne svoj drugi gol, on je poslao loptu Pedru koji je postigao četvrti gol za Barsu.

U 78. minutu “pukla je petarda”, Mesi je stavio tačku na fantastičnu partiju (ako izuzmemo penal), prodorom u svom stilu, koji je završio petim golom za Barsu.

U 82. minutu Ćavi, koji je ušao u drugom poluvremenu umesto Buskeca, je sjajno uposlio Matjea, ali je on ponovo u završnici loše reagovao, tako da je ostalo 0:5 za Barselonu.