Liga Evrope: Neverovatan podvig Valensije, Pirlo igra kao mladić (VIDEO)

Fudbaleri Benfike, Valensije, Juventusa i Sevilje plasirali su se u polufinale Lige Evrope.

Najuzbudljivije je bilo na Mestalji, gde je Valensija nadoknadila 0:3 iz prvog meča i slavila je posle produžetka sa 5:0, uz het-trik Paka.

Posle pobede 1:0 u Holandiji, Benfika je kod kuće savladala AZ Alkmar 2:0, a Juventus je trijumfom nad Lionom kod kuće 2:1 nadgradio pobedu iz Francuske. Posle poraza od 1:0 u gostima, Sevilja je pobedila Porto sa 4:1 u Andaluziji.

Ljubomir Fejsa i Miralem Sulejmani bili su u prvoj postavi Benfike, Fejsu je zamenio Peres u 64. minutu, a šest minuta kasnije Lazar Marković ušao je umesto Sulejmanija. Filip Đuričić presedeo je ceo meč na klupi, a Nemanja Gudelj je za AZ bio na terenu svih 90 minuta. Milan Biševac bio je na klupi Liona.

U najdramatičnijem četvrtfinalu Bazel je bez većih poteškoća odbijao nalete Valensije, ali sa dva gola u finišu prvog poluvremena ‘Slepi miševi’ su nagovestili čudo.

Pako je u 70. minutu povisio na 3:0 svojim drugim golom, Bazel je u roku od četiri minuta krajem prvog produžetka ostao bez dvojice isključenih igrača, a Valensija je to iskoristila i preko Paka i Bernata došla je do ubedljivih 5:0.

Benfika je lako prošla AZ – kod oba gola Salvio je bio asistent, a Rodrigo strelac, dok gosti iz Holandije prvih sat vremena nisu ni šutnuli na gol tima iz Lisabona.

Juventus je dobro počeo golom maestralnog Pirla iz slobodnjaka, ali je Brijand izjednačio u 18. minutu. Punih sat vremena navijači ‘Stare dame’ su strepeli jer je još jedan gol donosio Lionu prolaz dalje, ali je Markizio uz mnogo sreće i odbitak rešio pitanje prolaza dalje.

Sevilja je ‘blickrigom’ u prvih pola sata obezbedila prolaz – Porto je u nastavku pretio najviše preko agilnog Kvarežme, bilo je nekoliko dobrih šansi, ali uprkos igraču više (Koke isključen u 54. minutu) Portugalci su tek u 92. minutu došli do gola za 4:1.

Liga Evrope, četvrtfinale, revanši:
Benfika – AZ Alkmar 2:0 (prvi meč 1:0)
Rodrigo 39, 72
Juventus – Lion 2:1 (1:0)
Pirlo 4, Markizio 68 – Brijand 18
Sevilja – Porto 4:1 (0:1)
Rakitić 5, Vitolo 26, Baka 29, Gameiro 79 – Kvarežma 90+2
Valensija – Bazel 5:0 (0:3)
Pako 38, 70, 113, Vargas 43, Bernat 118