Liga Evrope; ‘Vukovi’ izujedali Inter, Zenit bez problema protiv Torina, Briž bolji od Bešiktaša

Fudbaleri Zenita, Dnjipra, Volfsburga i Kluba Briž ostvarili su prednost u prvim utakmicama osmine finala Lige Evrope, zahvaljujući pobedama na svom terenu.

 

„Vukovi” su dokazali da su zaista moćni ove sezone i da nisu bez razloga drugoplasirani na tabeli Bundeslige. Gol Interovog napadača Palasija već u 6. minutu samo ih je razljutio, pa su u nastavku postigli tri gola – jedan je dao Naldo, a dva De Brujne za konačnih 3:1 (1:1).

Trener „neroazura” Roberto Manćini uveo je dvojicu srpskih internacionalaca sa klupe u igru u drugom poluvremenu. Nemanja Vidić je na teren ušao u 58. minutu (dobio žuti karton), a Zdravko Kuzmanović u 82. Nisu mogli da pomognu da se izbegne poraz od dva gola razlike, pa će Inter u revanšu u Milanu imati izuzetno težak posao.

Bešiktaš je u Brižu poveo preko Torea u prvom minutu drugog poluvremena, ali je belgijski tim zahvaljujući pogocima De Sutera u 62. minutu i Refaelova iz penala u 79. stigao do pobede.

Jedini gol u duelu Dnjepra i Ajaksa postigao je Zozulja posle prodora i asistencije jednog od najtraženijih evropskih fudbalera, Konopljanke. Trenutak odluke zbio se na isteku pola sata igre.

Zenit je kao domaćin stekao kapitalnu prednost protiv Torina – 2:0 (1:0). Posao mu je bio olakšan kada su gosti u 28. minutu ostali bez isključenog Benasija. Ekipa trenera Andre Viljaš-Boaša do pobede je došla golovima Vicela i Krišita. Za “bikove” ceo meč je odigrao bivši defanzivac Crvene zvezde Nikola Maksimović.

Liga Evrope, osmina finala, prvi mečevi:

Zenit – Torino 2:0 (1:0)

(Vicel 38, Krišito 53)

Briž – Bešiktaš 2:1 (0:0)

(De Suter 62, Refaelov 79p – Tore 46)

Dnjepar – Ajaks 1:0 (1:0)

(Zozulja 30)

Volfsburg – Inter 3:1 (1:1)

(Naldo 28, De Brujne 63, 76 – Palasio 6)

21.05 Everton – Dinamo Kijev

21.05 Fjorentina – Roma

21.05 Napoli – Dinamo Moskva

21.05 Viljareal – Sevilja