Liga šampiona: ‘Građani’ ispustili vođstvo od 2:0, ‘Armejci’ otkinuli dva boda Sitiju

Fudbaleri CSKA i Mančester Sitija odigrali su nerešeno 2:2, u prvom meču grupe E Lige šampiona.

Meč na „Himki areni” igrao se pred praznim tribinama zato što su „Armejci” kažnjeni zbog incidenata navijača u Rimu.

Iako je bio favorit u ovom duelu, šampion Engleske ispustio je vođstvo od 2:0 i sada ima samo tri boda, dva manje od Rome i četiri od Bajerna.

U drugom meču iste grupe „Vučica” od 20.45 dočekuje tim Pepa Gvardiole.
Iako nije bilo mnogo velikih šansi u prvom poluvremenu, izabranici Manuela Pelegrinija uspeli su da povedu u 29. minutu. Džeko je privatio odlično dodavanje Silve iz dubine i izašao ispred gola, sačekao da golman Akinfejef izleti i dodao Agueru, koji je samo prosledio u praznu mrežu. To je Argentincu osmi gol u poslednjih pet utakmica za „Građane”.

Samo desetak minuta kasnije Mančester Siti duplirao je prednost, posle odlične akcije. Odličnom dugom loptom Ture je pogodio Sabaletu koji se ubacio iz drugog plana. Argentinac je glavom spustio do Aguera koji je iz prve gađao spurotni ugao, na njegovu sreću loše je zahvatio loptu koja je došla do Milnera na drugoj stativi, koji je iz peterca ubacuje u prazan gol.

U drugom poluvremenu prvih 20 minuta nije bilo šansi, iako je CSKA bio nešto opasniji od izlaska na teren. Siti je pokušavao da umrtvi igru, ali im se to obilo o glavu u 65. minutu.

Ovoga puta domaći su odigrali fenomenalnu akciju – Načo je jednim dodavanjem probušio odbranu Sitija i pronašao Musu, ovaj odigrao na peterac do Dumbije, koji je ispred Sabalete sproveo u mrežu.

Dumbija je postigao peti gol u 83 minuta koliko je odigrao u poslednje četiri utakmice. Bio je to ujedno njegov treći pogodak na dva meča sa „Građanima”.

Igrači engleskog predstavnika potpuno su se povukli u poslednjih 10 minuta, što su Rusi uspeli da kazne. Kolarov je neoprezno startovao na Dumbiju u kaznenom prostoru i sudija je dosudio penal. Siguran realizator najstrože kazne bio je Načo.