LIGA ŠAMPIONA Grupa G: Čelsiju pobeda donosi osminu finala, bodovi važni za Šalke i Sporting

Fudbaleri Čelsija sutra od 20.45 u Gelzenkirhenu igraju protiv Šalkea, utakmicu petog kola Grupe G u Ligi šampiona. Engleski tim je prvi na tabeli sa osam bodova, a Šalke je drugi sa tri boda manje.

Čelsiju je potrebna pobeda za plasman u osminu finala, ali dovoljan mu je i bod, ako u drugoj utakmici u grupi Sporting iz Lisabona ne pobedi Maribor. Takođe, „Plavcima” bi odgovarao i bod sa dva i više golova, bez obzira na rezultat drugog meča.

Trener londonskog tima, Žoze Murinjo rekao je da će biti „veoma iznerviran” ako se njegova ekipa ne plasira u osminu finala Lige šampiona.

– Moramo da osvojimo dovoljno bodova u preostale dve utakmice kako bismo otišli u osminu finala. Ako izgubimo oba meča igraćemo na proleće u Ligi Evropa. Ovaj tim želi da bude veoma dobar i zbog toga želimo da igramo protiv najboljih u najboljem takmičenju. Bio bih veoma iznerviran ako bismo igrali u Ligi Evropa – rekao je Murinjo, preneli su britanski mediji.

Šalke predvodi bivši trener i fudbaler Čelsija Roberto Di Mateo. On je 1996. godine prešao u Čelsi, gde je odigrao 175 utakmica i postigao 26 golova, a 2011. godine postao je pomoćni trener u stručnom štabu Andrea Viljasa Boaša.

Kada je Holanđanin otpušten, u martu 2012. godine, on je preuzeo prvi tim i osvojio Ligu šampiona i FA Kupa, ali je otpušten u novembru. Di Mateo nije radio dve godine, a prošlog meseca preuzeo je Šalke.

Nemački tim pobedio je u četiri od sedam utakmica koliko je Di Mateo na čelu ekipe.

– Ovo je utakmica Šalkea i Čelsija, a ne moja i Di Mateova – rekao je Murinjo.

U drugoj utakmici u Grupi G fudbaleri Sportinga sutra od 20.45 u Lisabonu igraju protiv Maribora. Obe ekipe moraju da pobede kako bi ostale u trci za plasman u osminu finala. Sporting na trećem mestu ima četiri boda, a slovenački tim na poslednjem mestu tri.