Liga šampiona sve bliža: Vaterpolisti Radničkog prošli u drugu fazu kvalifikacija

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca plasirali su se u drugu fazu takmičenja u kvalifikacijama za Ligu šampiona pošto su na turniru u Marseju zauzeli treće mesto današnjom pobedom protiv italijanskog Posilipa od 10:6 (2:1, 3:2, 2:2, 3:1).

Najefikasniji u ekipi Radničkog bio je Nikola Dedović sa četiri gola, Srđan Vuksanović dodao je tri, Miloš Miličić dva, a Marko Ćuk jedan gol. U ekipi Posilipa najefikasniji je bio Aleksandar Radović sa dva gola.

– U meču sa Posilipom smo na početku stekli vođstvo koje smo držali do kraja utakmice. Važno je da smo bili dobri u odbrani, jer samo tako možemo da pobeđujemo teške protivnike. Uglavnom sam zadovoljan igrom na turniru, osim u utakmici sa Spartakom – rekao je trener Radničkog Uroš Stevanović.

– Padovi u igri su očekivani, zbog nekompletnosti tima i zbog zgusnutog rasporeda. Najbitnije je da se vidi pomak u igri. Uočili smo gde smo grešili i šta moramo da ispravimo – dodao je Stevanović.

Radnički je tako sa devet bodova zauzeo treće mesto na kvalifikacionom turniru i igraće u drugoj fazi kvalifikacija za najelitnije takmičenje, gde će igrati i Crvena zvezda.

Ekipa iz Kragujevca je na turniru pobedila domaćina Marsej (8:7) i gruzijski Ligamuš (15:4), a izgubila je od mađarske ekipe OSC (4:8) i Spartaka iz Volgograda (10:12).

U drugu fazu kvalifikacija za Ligu šampiona, koja je na programu od 17. do 19. oktobra, pored Radničkog plasirali su se OSC, Spartak Volgograd, Marsej i Posilipo, dok će Ligamuš nastaviti takmičenje u Kupu Evrope.

Iz Grupe B, koja je igrana u Herceg Novom, dalje su prošli Mladost iz Zagreba, ruski Sintez Kazanj, domaći Jadran, nemački Hanover i rumunska Oradea, a ispao je francuski Monpelje.