LIGA ŠAMPIONA: Sveci bez milosti prema Barseloni, Benfika kaznila promašaje “Milionera” (VIDEO)

Di Marija
print screen/you tube.com/Tural Əhmədov

Katalonci su bili nemoćni u duelu sa raspucanim "Svecima" , a konačnih 4:0 verovatno znače i ranu eliminaciju jednog od najvećih fudbalskih klubova svih vremena. U drugom meču, Benfika je uspela da sruši Borusiju, iako je nemački predstavnik imao pregršt prilika da izbori mnogo bolji rezultat. Na kraju, pobeda je ostala na La Lužu, doduše minimalna ali zlata vredna.

  

PSŽ je od starta krenu hrabro a atmosfera koja je prošle noći vladala u čitavom Parizu obećavala je dobru noć za domaćina. Ipak, ni najveći optimisti iz redova Parižana, nisu sanjali ovakav završetak prve utakmice osmine finala protiv slavne Barselone.

Hrabra igra se isplatila u 18. minutu a mrežu gostiju je načeo Anhel Di Marija, iz slobodnog udarca. Novi udarac Kataloncima, zadao je Dreksler posle izgubljene lopte Mesija na sredini, a priliku za pogodak  prpremio je Verati.

PSŽ je u jakom ritmu nastavio i posle odmora. Već u 55. minutu Anhel Di Marija je još jednom bacio na muke Ter Štegena i povisio rezultat na 3:0. Konačni udarac, zadao je Urugvajac Kavani, dvadesetak minuta pre kraja susreta.

Po završetku meča trener Barselone Luis Enrike, burno je reagovao na pitanja novinara a zatim i ušao u sukob sa njim kada su se kamere ugasile.

– Voleo bih da i kada pobedimo istim tonom razgovarate sa mnom – rekao je Enrike posle meča.

U drugom susretu prošle večeri, Benfika da pogotkom Konstadinosa Mitroglua u 48. minutu srušila Borusiju i sa minimalnom prednošću ide na revanš u Dortmund.

Za Benfiku je mnogo važnije što nije primila gol na svom terenu, a mogli su fudbaleri nemačkog predstavnika do mnogo boljeg rezultata. Najbolju priliku su propustili u 58. minutu kada je posle igranja rukom našeg reprezentativca Ljubomira Fejse dosuđen jedanaesterac.

Obamejang je šutirao po sredini gola, a Ederson je predosetio njegovu nameru i sačuvao svoju mrežu i posle najbolje šanse za Milionere.