LIGA ŠAMPIONA: Totenhem kaznio promašaje Sitija, Enfild slavio pobedu Liverpula (VIDEO)

Fudbaleri Totenhema pobedili su na svom terenu Mančester siti sa 1:0, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona, a Liverpul je na svom terenu bio bolji od Porta sa 2:0.

Beta/AP

Jedini gol u meču Totenhema i Sitija postigao je Heung-Min Son u 79. minutu.

Siti je bolje počeo meč i u 13. minutu je imao veliku šansu da povede. Deni Rouz igrao rukom u kaznenom prostoru, a sudija Bjorn Kujpers je nakon konsultacija sa VAR tehnologijom pokazao na belu tačku. Međutim, udarac Serhija Aguera odbranio je Ugo Loris.

Gostujući tim je do kraja prvog poluvremena imao više lopte u svom posedu, ali je Totenhem pretio preko Alija i Kejna.

Drugo poluvreme je počelo mnogo dinamičnije. Na samom početku šut je oprobao Sterling, a odmah je na drugoj strani uzvratio Heung-Min Son.

Son je u 79. minutu loše primio loptu koju mu je poslao Kristijan Eriksen, ali se odlično snašao i uspeo da je sačuva nakon čega se okrenuo i pogodio za 1:0.

Taj gol je i odlučio pobednika na novom stadionu Totenhema, pa ekipa Maurisija Poketina na Etihad putuje s minimalnom prednošću.

Fudbaleri Liverpula pobedili su na svom terenu ekipu Porta sa 2:0, u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. 

Golove za Liverpul postigli su Nabi Keita u petom i Roberto Firmino u 26. minutu.

Revanš je na programu 17. aprila.

Na prepunom Enfildu prvo je zapretio Musa Marega, ali nije bio precizan, da bi već u petom minutu usledio šok za gostujući tim.

Sadio Mane je dodao loptu do Roberta Firmina, a on proigrao Keitu koji je odmah šutirao. Lopta je pogodila jednog od igrača Porta, promenila smer i prevarila Ikera Kasiljasa.

Liverpul je nakon vođstva nastavio da “pritiska” Porto, a sjajnu šansu nije iskoristio Mohamed Salah u 22. minutu kada je lopta posle njegovog udarca prošla nekoliko centimetara pored desne stative.

Međutim, samo četiri minuta kasnije Liverpul je ipak duplirao prednost, a strelac je bio Firmino. Henderson je sjajno uposlio Trenta Aleksandera-Arnolda koji je utrčao u šesnaesterac i loptu poslao do Firmina koji nije imao težak zadatak da pogodi praznu mrežu.

Porto se nakon toga “probudio” i u samo dva minuta opasno zapretio preko Marege, ali je u oba navrata kao pobednik izašao golman Liverpula Alison.

Na samom početku drugog poluvremena Liverpul je postigao i treći gol, ali je poništen pošto je Mane bio u nedozvoljenoj poziciji. 

Tempo meča je nakon toga opao, Liverpul je imao inicijativu i kontrolisao igru, Porto je ponovo pretio preko Marege, ali velikih prilika nije bilo pa će “crveni” na revanš putovati s prednošću od 2:0.