LIGA ŠAMPIONA U TENISU? Ideja za koju se zalaže i Đoković, a evo kako bi izgledala (FOTO)

Italijanski teniski portal „ Industriadeltenis“, spekuliše o planovima da se oformi teniska Liga šampiona.

tenis reket
Pixabay.com

Italijanski portal navodi da je jedan od glavnih zagovarača za pokretanje ovog takmičenja srpski teniser Novak Đoković.

Dodaje se i to da je u ceo projekat uključena i Novakova Asocijacija igrača (PTPA), koja želi da napravi reformu u svetskom tenisu.

– Đoković je otišao korak dalje i potpisao saradnju sa FIFA kako bi kreirali novo takmičenje – tenisku Superligu. To bi bio turnir na svetskom nivou, pandan fudbalskoj Ligi šampiona koja ima toliko uspeha. Svetski broj jedan je već napravio novi sindikat igrača i želi da bude deo reformi u tenisu. Njegova ideja je jednostavna i komplikovana u isto vreme. Nije lako napraviti tako veliki događaj koji bi bio baš kao Liga šampiona – grupna faza, pa osmina finala, četvrtfinale, polufinale i na kraju finale na neutralnoj lokaciji – piše “Industriadeltenis”.

Na portalu je opisano kako je teniska Liga šampiona zamišljena.

– Plan je da teniseri predstavljaju određene fudbalske klubove. Recimo, Rafael Nadal bi kao navijač madridskog Reala mogao da igra za njih, Novak Đoković je poznat kao navijač Crvene zvezde i mogao bi da igra u crveno-belom dresu. Ostaje da se vidi kako će teniski svet reagovati na ovu ideju, ali već postoje dva velika promotera – Đoković i FIFA – zaključuje se u tekstu.

Kako se vama čini ova ideja?