Lipovij oduševljen navijačima, Radonjić očekuje pobedu nad Ritasom

Crvenu zvezdu Telekom u sredu očekuje prvi meč osmine finala Evrokupa, a predstavljeno je i novo pojačanje lidera ABA lige.

Ugovor do kraja sezone sa klubom iz Železnika potpisao je Ukrajinac Oleksandr Lipovij, bivši košarkaš Donjecka. On je pozdravio sve prisutne na srpskom jeziku i smatra da će u Zvezdi moći puno da napreduje.

– Mislim da imamo odličan tim, koji predstavlja spoj mladosti i iskustva. Uz to, predvodi nas sjajan trener, a tu su i navijači koji pružaju ogromnu podršku klubu. Gledao sam snimke i oduševljen sam – takvo navijanje sigurno može da puno pomogne ekipi. Smatram da ću u takvom ambijentu moći puno da napredujem – izjavio je Lipovij, koji će imati pravo da igra u ABA i Superligi.

Inače, “crveno-beli” u sredu od 19:30 igraju prvi susret osmine finala Evrokupa protiv Lijetuvas Ritasa u dvorani “Pionir”. To će biti treći duel ovih timova ove sezone, a u prethodna dva trijumfovao je vicešampion Srbije – oba u prvoj fazi Evrolige.

Ipak, trener Zvezde Dejam Radonjić je izjavio da dosadašnji mečevi ne mogu predstavljati reprer za predstojeći susret i dodao da ekipa neće biti kompletna.

– Iako smo ove sezona igrali dvaput, mislim da će ovaj meč biti nešto posebno i da neće imati mnogo veze sa prethodnim. Oni su kvalitetan tim, imaju ozbiljan napadački potencijal i trenutno su u dobroj formi. Uz to, sigurno je da ćemo igrati bez Ivana Radenovića, a i Tadija Dragićević je pod znakom pitanja, pošto nije trenirao od utakmica sa Mega Vizurom. Sve u svemu, očekuje nas izuzetno težak meč – rekao je Radonjić i dodao da ekipa mora u odbrani da odigra na svom nivou.

– Moramo defanzivno da bidemo na visini zadatka, da im ne damo prostora. Osim šuta za tri poena, imaju i sjajnog kuka. Nadam se da ćemo biti u boljim okolnostima pred revans. Ipak, to što oni ograju revanš kod kuće moze da bude prednost, ali i ne mora – zaključio je Radonjić.

Iz kluba su apelovali da navijači na utakmicu dođu ranije, a karte će se prodavati na blagajni “Pionira” od 15 časova do početka meča.

Podsetimo, karte za tribine koštaju 500, a za parter 1000 dinara. Za plavu i belu ložu potrebno je izdvojiti 2000 dinara, dok loža košta 2500 dinara. Cena ulaznice za počasna mesta, tik uz teren je 5000 dinara.