Lisac ogorčen na FIBA: Izuzetno su nekorektni!

Pored najava za polufinale ABA lige između Crvene zvezde i Partizana, medijima se obratio i Generalni menadžer takmičenja Roman Lisac koji je pričao o istoriji lige, ali i o sukobu sa FIBA.

 

ABA liga je kompletirala svoju 14. sezonu, a Lisac je istakao da mnogi nisu verovali u ovu ligu.

Bilo je puno „Nevernih Toma” koji nisu verovali u Ligu. Radostan sam i ponosan na ovu sezonu, uveli smo mogućnost naknadnog video snimka za sudije koji osim nas ima samo Evroliga. To je dobro za klubove i igrače i menadžere, a najvažnije od svega je da se svih 200 utakmica prenosi i time im dajemo priliku da se reklamiraju – rekao je Lisac.

Komentarišući sukob na relaciji FIBA–ABA liga on je rekao da je u poslednje vreme plasirano puno netačnih informacija koje ne donose dobro košarci.

Nekorektno je da se to dešava uoči završnice našeg plej-ofa. To je veliko opterećenje, za nas nije lako sve organizovati i boriti se sa „duhovima” sa strane. Imaćemo danas sastanak sa predstavnicima svih klubova lige i donećemo zaključak kako ići napred. Klubovi će odlučiti o sebi i ABA ligi – poručio je Lisac.

Polufinalne serije između Crvene zvezde i Partizana i Budućnosti i Cedevite počinju sutra i igraju se na tri pobede po sistemu 2-2-1.