LJAJIĆ I MITROVIĆ SRUŠILI KINEZE: Srbija slavila u Guangdžouu, debitovao Sergej Milinković-Savić!

Srbija
Beta

Fudbaleri Srbije savladali su Kinu sa 2:0 u prijateljskom meču u Gvangžuu. Golove su postigli Adem Ljajić i Aleksandar Mitrović, a na ovoj utakmici smo videli i toliko dugo očekivani debi Sergeja Milinković Savića, koji se nije preterano istakao.

 

I bez doskorašnjeg selektora Slavoljuba Muslina “Orlovi” su uspeli da pobede i da sačuvaju mrežu, što je bila odlika našeg tima u kvalifikacijama.

Ovoga puta za to mogu da zahvale golmanima koji su odlično branili – Stojković u prvom, a naročito Rajković u drugom poluvremenu.

Strelci su bili Adem Ljajić u 20. i Aleksandar Mitrović u 69. minutu.

 

Krstajić je kao vršilac dužnosti ostvario pobedu, ali mora se reći i da je bilo slabosti u igri “Orlova”, naročito u odbrani, pošto je Kinezima dozvoljen veliki broj šansi. Ali, to je i normalno posle promene selektora, promene nekoliko igrača i promene čitavog sistema igre, koji je umesto Muslinovog 3-4-3 na ovoj utakmici bio 4-3-3.

Dva igrača debitovala su za srpski nacionalni tim. Prve utakmice za reprezentaciju Srbije igrali su Sergej Milinković-Savić i Miloš Veljković.

Reprezentacija Srbije će na turneji u Aziji igrati još jednu prijateljsku utakmicu, 14. novembra protiv Južne Koreje u Ulsanu.